2016 беше година на изненадите – от Брекзит от победата на Тръмп, но някои неща остават успокояващо предсказуеми. Джони Деп беше определен за най-надценения актьор на годината, съобщава Daily Telegraph.

53-годишният актьор беше най-надцененият актьор и през 2015 г. Официалната класация на Forbes е изготвена въз основа на приходите от бокс офиса на филмите с участието на актьорите и размера на хонорара й за тези филми.
Класацията взема предвид последните три филма, в които е участвал актьорът преди юни 2016 г., като изключва заглавията с ограничено разпространение и тези, в които актьорът е играл малка роля.

Заради последната причина и премиерата през ноември малката роля на Деп в успешния филм от поредицата „Хари Потър“ „Фантастични животни и къде да ги намерим“ не е взета предвид.

Неговата „победа“ се дължи главно на разочароващото представяне в бокс офиса на филма на Джеймс Бобин „Алиса в Огледалния свят“, който излезе през май, както и на помрачения публичен имидж на Деп заради бурния му развод и твърденията, че е злоупотребявал с бившата си съпруга Амбър Хърд.

По-късно двойката публикува съвместно съобщение, което гласеше: „Нашата връзка беше много страстна и на моменти нестабилна, но винаги се е основавала на любов. Никога не е имало умисъл за физическа или емоционална вреда“.

Въпреки че много от ролите на Деп в последните години бяха подложени на критики, трябва да се отбележи, че като цяло класацията на Forbes на най-надценените актьори не е свързана с актьорските им качества.

Носителят на Оскар Леонардо ди Каприо е поставен на осмо място заради големия си хонорар за участието си във филма на Алехандро Иняриту „Завръщането“. Филмът се представи добре в бокс офиса и малцина биха казали, че впечатляващата му роля не заслужава Оскар за най-добър актьор, но значителният хонорар на Ди Каприо го превърна през февруари в най-високоплатеният актьор, номиниран за престижната статуетка. Между юни 2014 и 2015 г. той е спечелил 29 милиона долара.

По същия начин фактът, че само една жена, Джулия Робъртс, влиза в класацията, най-вероятно отразява все още значителната разлика в заплащането на мъжете и жените в Холивуд.

Топ 10 на Forbes на най-надценяваните актьори:

10. Брадли Купър

Възвръщаемост в бокс офиса: 12.10 долара за всеки 1 долар

9. Джулия Робъртс

Възвръщаемост в бокс офиса:10.80 долара за всеки 1 долар

8. Леонардо ди Каприо

Възвръщаемост в бокс офиса:9.90 долара за всеки 1 долар

7. Марк Уолбърг

Възвръщаемост в бокс офиса:9.20 долара за всеки 1 долар

6. Адам Сандлър

Възвръщаемост в бокс офиса: 1.60 долара за всеки 1 долар

5. Джордж Клуни

Възвръщаемост в бокс офиса: 6.70 долара за всеки 1 долар

4. Уил Феръл

Възвръщаемост в бокс офиса:6.50 долара за 1 долар

3. Чанинг Тейтъм

Възвръщаемост в бокс офиса: 6 долара за всеки 1 долар

2. Уил Смит

Възвръщаемост в бокс офиса: 5 долара за всеки 1 долар

1. Джони Деп

Възвръщаемост в бокс офиса: 2.80 долара за всеки 1 долар

Снимки: Instagram