Приятелката на принц Хари Меган Маркъл беше забелязана да напуска Великобритания, след като прекара известно време с него в Лондон, съобщава Daily Mail.

Родената в Калифорния актриса си тръгна от британската столица в неделя, след като прекара романтичен уикенд с принца. Той я изпрати лично на летище Heathrow, преди да се качи на самолета за родината си.

Меган, която изглеждаше в добро настроение, беше придружена от служители на авиокомпанията, преди да се качи на полета си, а принцът беше охраняван от петима полицаи.

Миналата седмица двойката, която има връзка от няколко месеца, беше заснета на романтична среща в Лондон. На фотосите Хари говори оживено и размахва ръце, докато двамата се разхождат по булевард Shaftesbury.

35-годишната Меган няма да придружава принца в Сандрингам, където той ще прекара Коледа с баба си, кралица Елизабет II. Красивата актриса прекарала седмицата с Хари в двореца Кенстингтън. Той ще се включи в традиционните празненства в провинциалното имение на кралицата в Норфолк заедно с други високопоставени кралски особи.

За последен път Хари прекара известно време с приятелката си в Торонто, където Маркъл живее. В момента тя е в почивка от снимките на американския сериал „Костюмари“. Но макар по всичко да личи, че връзката на Хари и Меган е сериозна, експерти по кралски протокол смятат, че е малко вероятно двойката да прекара Коледа заедно.

Кейт Мидълтън се появи за първи път в Сандрингам през 2011 г., когато се омъжи за принц Уилям. Според Ингрид Сюард, главен редактор на списание Majesty, кралската Коледа би била твърде стресираща за Маркъл.

„Сандрингам е запазен само за близки роднини и понякога за много близки приятели. Това не е моментът за водене на приятелки, това би било твърде стресиращо. Кралските особи имат своите вътрешни шегички, своите малки традиции“, казва Сюард.

Възможно е Меган да бъде поканена от Кейт и Уилям да гостува в имението им „Анмър Хол“ в Сандрингам. Според Сюард обаче кралицата може да е посъветвала внука си да го дава по-спокойно с романтичната връзка.

„За съжаление всичко, което прави Хари, се отразява на монархията. Следователно всичко, което Меган прави, също по някакъв начин се отразява на монархията“, отбелязва експертката.