По традиция учениците на Американо-английската академия отпразнуваха настъпването на коледните празници със зрелищен спектакъл.

Събитието се проведе на 22 декември в концертната зала на училището в присъствието на около 700 гости.

Тазгодишният мюзикъл „Шоуто на Пинокио“ беше посветен на класическата приказка на Карло Колоди и се проведе с участието на повече от сто и петдесет деца от над тридесет страни.

Всички деца, които взеха участие в събитието, са ученици на Американо-английската академия.

Коледните спектакли на училището винаги са били едно от най-очакваните събития и от страна на учениците, и от техните семейства. Подготовката за мюзикъла започва още от октомври с кастинг, на който се явяват всички желаещи деца и се избират солисти и актьори за главните роли.

Следват интензивни репетиции за актьори, хористи, балетна трупа, хип-хоп танцьори, солисти, сценични работници, осветители. Изработват се декори, костюми, сценичен реквизит.

Участието в коледния мюзикъл е част от задължителната учебна програма на училището и освен възможността за изява в областта на сценичните изкуства, дава на децата и допълнителни ползи с висока образователна стойност.

Децата развиват артистични умения, придобиват сценичен опит, научават се да се представят пред голяма публика с увереност и чувство на комфорт. По един непринуден и забавен начин, учениците придобиват отлични презентационни качества и умения за ефективна комуникация.

Участието в мюзикъла способства и за изграждането на набор допълнителни качества - социални умения, работа в екип, управление на проекти. Всички песни и текстове се представят на английски език, което подобрява и езиковите умения на децата.

Тазгодишният мюзикъл беше 25-ия поред за училището. До момента учениците на Американо-английската академия са поставяли „Лешникотрошачката“, „Снежната кралица“, „Гринч“, „Коледна приказка по Дикенс“ и много други.