Няма нищо лошо в това да се поглезим с коледно угощение, но празниците не трябва да служат като извинение да изоставим грижата за здравето си напълно. На това мнение е ексцентричният британски предприемач Ричард Брансън, който наскоро сподели някои свои съвети за здравословен режим на хранене.

В своя блог Брансън пише, че въпреки че любимото му ястие е овчарският пай, приготвян от неговата съпруга Джоан, той се старае да спазва добре балансирана диета. „Няма да има особена полза от това, че се упражнявам всеки ден с тенис, разходки и плуване, ако вечерта се тъпча с вредна храна,“ пише в блога си основателят на компанията Virgin.

Място за някое лакомство винаги има, но това трябва да бъде балансирано със здравословно хранене, допълва Брансън.

Има някои много прости стъпки, чрез които можем да внесем позитивна промяна в нашия режим на хранене, смята предприемачът. Той препоръчва вместо месо да ядем риба няколко пъти в седмицата, както и да не посягаме към чипса между храненията, а вместо това да заложим на плодове, зеленчуци и ядки.

А когато пие вино, Брансън налива малко в чашата си и се наслаждава на питието на ситни глътки.

Крайната цел е всеки ден да се храним една идея по-здравословно от предишния. Здравословното хранене е от изключително значение за здравословния начин на живот, казва милиардерът.

Така че не е нужно да се притесняваме за това какво ядем между Коледа и Нова година – но това, което наистина има значение, е какво ядем между Нова година и Коледа, завършва предприемачът.