Нека да е честита новата 2017 година! Пожелавам на всички здраве, мир и благополучие, пише във Facebook премиерът в оставка Бойко Борисов.

Той отбелязва, че 2016 г. е била година на много предизвикателства и трудности пред нас. "Ние, всички заедно, успяхме да съхраним спокойствието и мира в България въпреки военните конфликти и размириците, които се случиха в близки на нас държави. Благодарен съм, че българите за пореден път доказахме, че сме миролюбив, състрадателен и винаги готов да помогне народ", пише още Борисов.

"През 2016 година ние като правителство постигнахме реални резултати във важни сфери на обществения живот като икономиката и финансите, където България е сред първите страни в целия Европейски съюз по икономически ръст, а за пръв път от близо десетилетие очакваме да завършим годината със значителен излишък в държавния бюджет.

Имаме над 4 милиарда приходи от борбата с контрабандата. Увеличихме в пъти инвестициите, продължихме политиката си от първия мандат - построихме пътища, магистрали, пречиствателни станции, спортни зали и други.

Въпреки това - категоричните резултати от проведените преди месец и половина избори бяха ясен сигнал, че обществото има и други очаквания към нас. Ние чухме добре това послание, направихме си равносметката и сме готови с нови сили и идеи да продължим да работим неуморимо за бъдещето на децата ни", посочва премиерът.

"Бъдете здрави и щастливи. Дано 2017 година да бъде успешна и мирна!", завърши Бойко Борисов.