В Дубай не е достатъчно нещо просто да бъде "голямо". Това е град, който се интересува само от най-големите, най-високите, най-бързите неща, които можем да си представим. Дори когато става въпрос за храна.

The Burj Al Arab Jumeirah - известен по света като най-луксозния хотел, е на път да завоюва нов Гинес рекорд с най-голямата консерва хайвер на планетата.

Хотелът си партнира с AmStur Caviar в представянето на 17-килограмова консерва хайвер на коктейл в Дубай в сряда.

За да бъде завоюван рекордът, целият хайвер трябва да бъде изяден. Гостите на Burj Al Arab получават специални гравирани лъжици, за да опитат от луксозното ястие, съобщава T+L.

Консервата, наречена The Mashenomak, е изработена по поръчка на AmStur за събитието. Съдържанието й е напълно сертифициран биологичен хайвер от есетра, се казва в съобщение за пресата.

The Burj Al Arab често е посочван като първия в света седемзвезден хотел, въпреки че дори собственикът му посочва, че е само пет звезди.

Въпреки че повечето посетители на Дубай най-вероятна са пропуснали да вкусят от най-голямата консерва с хайвер, в града има изобилие от други световни рекорди.

Посетителите могат да прекарат един ден в най-големия закрит тематичен парк в света, да посетят магазините в най-големия мол на планетата или да видят докъде е стигнало строителството на най-голямото летище в света.

Снимки: t+l