„БСП знаят как са крали и знаят, че ако ги допуснем на изборите да са първи, фондовете винаги ги спират”. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на националната среща на ГЕРБ, цитиран от Nova TV.
Борисов коментира вчерашното изказване на Корнелия Нинова във връзка с усвояването на европейските фондове.

„Предупреждаваме отсега, че втори път няма да допуснем на правителство на БСП да бъде приписвано спиране на европейски програми. „На нас ни ги пускат, а на тях да ги спират” няма да бъде повече реплика на управление на ГЕРБ. Отсега предупреждаваме, че ако това се случи отговорността ще бъде на управлението на ГЕРБ и на Бойко Борисов”, заяви Нинова в събота.

„Виждате докъде стигна вчера г-жа Лъжа. Е не могат да лъжат така безогледно. Те си знаят капацитета. Те знаят, че след управление на БСП следва разруха – финансова, икономическа, всякаква и още отсега бягат пред вятъра” , коментира Борисов.

„Вече имаме становища от основните европейски комисари, а в понеделник ще искам и от Европейската комисия становище за коя програма се очаква да бъде спирана”, заяви премиерът в оставка.

Във Facebook той дори публикува изказване на комисар Корина Крецу, че усвояването на европейските средва в България върви по план.