Всички знаем, че загубаjd на тегло е устойчива само с промяна на начина на живот. Опитайте да включите тези съвети към ежедневието си и вижте как килограмите ще се стопят.

1. Тегло срещу мазнини – разберете разликите

Килограм мазнина и килограм мускул тежат еднакво, но имат различен обем. Затова ако сте мускулести, но тежите повече, не се притеснявайте. Освен това повечето мускули означава и по-бърз метаболизъм.

2. Изхвърлете кантараНе следете само килограмите, а като цяло индексът на телесната ви маса и мерете с метър обиколките. Така ще добиете най-добра представа дали отслабвате.

3. Следете прогреса на седмица, а не всеки ден

Така ще си създадете по-истинiud картина. Ако се мерите всeки ден, това може да ви обезкуражи и откаже.

4. Не всички калории са еднакви

Ще отслабнетеq ако изядете 70 калории от едно яйце вместо 70 калории от един бонбон. Причината - яйцата регулират инсулина и не водят до пик на кръвната захар. Протеинът ще ви помогне да се чувствате сити по-дълго.

5. Разберете науката на обмяната на веществата

Осъзнайте, че вашия BMR (базов метаболизъм) и вашия RMR (метаболизъм в почивка ) са различни. Първият е този, който работи, само ако лежите, докато вторият включва храненето и леките дейности. Затова изчисляването на вашия RMR е по-реалистичната база, която трябва да гледате, когато искате да видите изгорени калории.

След това лесно ще изчислите общата загуба на калории, добавяйки упражненията и хранителния си план.

6. Приложение може да ви помогне да следите приема на храна.

Има много приложения, които могат да помогнат за управление на хранителния си план. Изберете най-подходящото за вас и нека то да бъде като инструмент за управление на вашата диета.

7. Намерете сподвижникНамерете човек, който да ви мотивира и да ви подкрепя по пътя на отслабването – това може да бъде съпруг, треньор, приятел. Така, дори да имате колебание, може да се обърнете за стимул към него.

8. Интензивността е по-важна от времето

Ако ходите един час на ден, няма как да отслабнете. Но ако за това време и дори по-малко правите интензивни упражнения, резултатът може да е различен. Затова изберете интензивни упражнения, които ще ви бъдат по-полезни.

9. Яжте пълнозърнести и непреработени храни

Тялото ви разбира коя е истинска храна и я усвоява много по-добре. Когато ядете преработени храни, вие приемате повече захар, натрий, химикали и рафинирани въглехидрати.

10. Намалете приема на захар

Яденето на твърде много сладко въздейства върху инсулиновите нива. Инсулинът позволява в клетките да навлезе повече захар и тя се натрупва под формата на мазнини.

11. Не пийте калории

Газирани напитки често са натоварени със захар. Тези "празни" калории могат да добавят килограми, но не и да дадат на тялото ви важни нутриенти.

12. Не пренебрегвай силовите тренировки

Добавянето на мускули задейства метаболизма си и помага на тялото да се бори с мазнините. Вдигането на тежести също помага за укрепване на костите, подобрява баланса и регулира кръвната си захар.

13. По-малки порции

По-малки чинии значат и по-малки размери на порциите, като по този начин намалявате дневния прием на калории.

14. Наспивайте се

Ако не се чувствате отпочинали, може да се изкушите и да посегнете към сладките закуски, за да осигурите енергия за деня. Съществува силна връзка между нарушения сън и наддаването на тегло, затова се старайте да се наспивате добре.

15. Намалете стреса

Ако сте под стрес, може да се изкушите и да ядете повече. Затова правете йога, медитирайте, постигнете вътрешен мир.

16. Винаги имайте под ръка здравословни закуски.

Ако сте гладни, най-лесното нещо, което може да направите, е да се нахвърлите на някоя вафла или кексче. Затова винаги си носете сурови ядки, плод или домашно протеиново барче.

17. Хранете се по-често у дома

Всяко хранене навън значи и повече калории. Никога не може да бъдете сигурни какво точно ви сервират, затова, колкото и здравословно да звучи едно ястие, не е гаранция, че е такова.

18. Позволете си ден без диета

Ако се чувствате постоянно лишени, може да се откаже от целите си. Това си правете един ден, в който може да си позволите всичко.

19. Наградете се с дейности или дреха, вместо храна

Ако сте постигнали някаква цел по пътя към желаните килограми, не се възнаграждавайте със сладолед, а с дреха или някаква процедура, например.

20. Не гледайте реклами, те ви подтикват да искате нездравословна храна

Когато започнат реклами, превключете. Понякога на подсъзнателна основа те ни карат да търсим да ядем, дори и да не сме гладни, и то определено нездравословни храни.