Напълно в духа на днешния Свети Валентин, книгата на рекордите Гинес, вместо да споделя цветя и бонбони, създаде букет от 10 любовни световни рекорда.

Вижте ги:

Най-старата семейна двойка, участвала и завършила маратон на всеки континент (съвкупна възраст)Само няколко дни след Свети Валентин през 2015 г., 61-годишната Кати и 68-годишният Трой Джонсън поставят рекорд за най-старата двойка, участвала и завършила маратон на всички седем континента. Тяхната обща възраст е 129 години и 109 дни.

Внушителният рекорд на двойката стартира на 8 февруари от САЩ и през следващите 11 дни те тичат на маратони в Австралия, Обединените арабски емирства, Франция, Тунис, САЩ, Чили и Антарктика.

Най-бързият сватбен параклисПрез 2010 г. Даръл Бест от Илинойс превръща пожарна кола от 1940 г. в сватбен параклис на колела. Наречен The Best Man, той позволява на младоженците да сключват брак в движение, като достига скорост от 99 км/ч.

Бест, който е оженил 40 двойки в превозното средство, казва, че хората го обичат, защото "им позволява да се оженят във всяка среда, в която поискат."

Най-ниската семейна двойкаПауло Габриел Силва Барос и Катиуция Ли Хошино от Бразилия могат да се похвалят със сборна височина от само 181.41 см. Те станаха рекордьори през септември 2016 г., след като сключват брак.

Най-високата семейна двойкаС комбинирана височина от 423.47 см, Сън Мингминг и съпругата му Ху Ян от Китай са най-високата двойка в света. Той е висок 236.17 см, а тя – 187.3 см.

Най-много пренесени цветя с уста, докато се изпълнява позата мост

Невероятно еластичната Лиу Тенг от Китай е уствоила уникален начин за декориране на цветя. Тя поставя с уста 15 от тях във ваза, докато е в позиция мост, на 16 ноември 2016 г.Най-дългата подводна целувкаИталианците Микеле Фукарино и Елиса Лзарини се целуват в продължение на 3 минути и 24 секунди, докато се намират под вода през 2010 г.

Най-дългият сватбен шлейфНай-дългият сватбен шлейф е с дължина 2.599 м. Рекордът е поставен в Китай на 20 август 2015 г.

Най-дългият танцов маратон за двойкаНай-дългият танцов маратон от 38 часа и 30 минути е изпълнен от Брет и Дженифър Грисуолд в Хавай на 6-7 декември 2014 г.

Инструкторите по танци изпълнявали аржентинско танго, набирайки средства за Националната федерация на слепите.

Най-дългата прегръдкаТочно на Свети Валентин през 2014 г. в Патая, Тайланд, 26 двойки се прегръщат 26 часа 26 минути и 26 секунди.

Омъжената двойка с най-много телесни модификации

Виктор Хуго Пералта от Уругвай и съпругата му Габриела Пералта от Аржентина имат 84 телесни модификации.

Те са си поставили 50 пиърсинги, 14 телесни импланти, осем микродермабразио, пет зъбни импланти, четири експандери за уши, два болта за уши и един раздвоен език.