Швеция e известна като пример за държава, която благоденства. Местните власти смятат, че няма нужда да се възпира стремежът към подобряване на живота на гражданите.

Сега жителите на северната страна искат да им бъде предоставена възможност да правят секс в работно време, като това не бива да се отразява върху заплатата им.

Шведите искат да разполагат с един час платена почивка по време на работа, за да се приберат у дома и да правят секс със своя партньор в живота. Такова предложение постъпи от страна на 42-годишен член на съвета на град Евертурнео Пер-Ерик Мускос, предава The Local.

В подкрепа на своята инициатива той привежда убедителни доводи. Първо, казва Мускос, съгласно изследвания, сексът е полезен за здравето.

Второ, в съвременния свят двойките не могат да си обръщат достатъчно внимание. Промяната в работното време ще се отрази благоприятно върху отношенията им.

Той признава, че не бива да се проверя дали сътрудниците наистина правят секс по време на секс-почивката. Началниците трябва да имат доверие на служителите си, казва Мускос.

Той не вижда нито една причина предложението му да бъде отхвърлено. Секс почивката е още една мярка, която ще помогне на шведите да не се „пренатоварват“ на работното място.

Съгласно изследвания, жителите на страната средно на година прекарват в работа 1685 часа. За сравнение, германците работят 1847 часа годишно, британците – 1900 часа, а руснаците – 1978 часа.