Новият дом на наследника на корпорацията Samsung Ли Джае-Йон е килия с размер 6 кв. метра – около половината от размера на средностатистическо паркомясто в САЩ. Килията разполага със сгъваем матрак, маса, стол, мивка, тоалетна и телевизор с марката LG.

Вицепрезидентът на технологичната корпорация е облечен в гащеризон и използва общия душ, посочват от центъра за лишаване от свобода в Сеул, където е настанен Ли Джае-Йон. Той се храни сам в килията си, което се случва по три пъти на ден.

Менюто му съдържа ориз, супа и шепа странични хранителни продукти, като цената на всяко хранене възлиза на $1.25, при хранителна стойност от 2 500 калории. Миенето на съдовете се извършва от затворника, пише wsj.com.

Господин Ли има разрешение да гледа телевизия по 7 часа през делниците и по 11 часа през уикендите. За негово съжаление, разрешението важи само за един телевизионен канал, посочват властите.

48-годишният мъж може да напуска килията си по 3 пъти на ден, като това включва 30 минути упражнения, 10 минути за посетители и точно толкова за вземането на душ. Само един посетител дневно може да се среща със затворника, което обаче не важи за неговите адвокати, които имат неограничен достъп до клиента си.

Господин Ли е държан далеч от останалите затворници, дори когато е извън килията си, посочват от властите.

Наследникът на империята Samsung е в затвора от 17 февруари тази година. Той е обвинен за престъпления като подкуп, присвояване и други. Ли отрича обвиненията. Веднага след като съдът чуе обвиненията, вицепрезидентът на Samsung ще може да поиска освобождаване под гаранция.

Ли е първият лидер на Samsung, който попада в затвора, откакто компанията е основана през 1938 г.