Париж и Рим са класически дестинации за меден месец или годишнина, но ако искате да изненадате любимия човек с пътуване, което е различно от клишетата, изберете някое от тези неочаквани места.

Свети Стефан, Черна гора

Частен остров в средата на Адриатическо море? Не, не говорим за Хърватия. Въпрос на време е хората да открият това малко рибарско селище в Черна гора, което Aman Resorts реновира в петзвезден хотел през 2008 година.

Национален парк New Forest, Англия

Красотата на Национален парк New Forest в Хемпшир съперничи на по-известните английски места за ваканция като Котсуолдс и е само на 90 мили южно от Лондон. Прекарайте деня си в проучване на земите, по които е минал Уилям Завоевателя, насладете се на спокойните вечери в Chewton Glen, класическо имение с един от най-добрите спа центрове в района.

Езерото Атитлан, Гватемала

Отседнете в един от най-луксозните еко-курортите по северния бряг на езерото Атитлан като Laguna Lodge, която предлагат невероятна гледка към трите вулкани, които формират това езеро преди около 84 000 години.

Остров Lord Howe, Австралия

Без мобилен телефон и ограничение за 400 туристи по едно и също време, този тропически остров, разположен на 373 мили от бреговете на Австралия в Тасманово море, е идеален за двойки, които искат да се изключите от останалата част на света.

Тромсо, Норвегия

През януари принц Хари и приятелката му Меган Маркъл направиха първото си романтично бягство заедно, наслаждавайки се на северното сияние и наблюдение на китове в този град в норвежките фиорди.

Камдън, Майн

Камдън наистина предлага най-доброто от двата свята. Можете да се наслаждавате на тишината и спокойствието, които малкият град предлага, докато хапвате в някои от най-добрите ресторанти, като Natalie's и Long Grain, каквито може да намерите само в големите градове.

Сосусвлеи, Намибия

Сафаритата са популярен избор за меден месец, но повечето двойки в крайна сметка предпочитат Кения и Южна Африка. В & Beyond Sossusvlei Desert Lodge може да видите животни като газела, орикс, леопард, а пейзажът на червена пясъчна дюна е напълно различен от всичко останало, което ще видите в другите сафари лагери.

Чешки Крумов, Чехия

Чешки Крумов може да изглежда като излязъл от приказка, но това е много реално място, само на два часа южно от Прага. Отличава се с красивата си кула от 16 век, която е под опеката на Юнеско.

Накалеле Блоухол, Мауи

Тук има каменно образувания със сърце в средата, което прави мястото чудесно за предложение. Само на 20 минути се намира луксозният Ritz-Carlton, Капалуа.

Полуостров Мусандам, Оман

Отделен от основната част на Оман, полуостров Мусандам, е само на два часа път с кола от Дубай, но вие ще се почувствате сякаш сте на друга планета, след като отседнете в уединена вила на първа линия в Six Senses Zighy Bay.