След като претърпя лек спад, пазарът на недвижими имоти в Дубай показва признаци на възстановяване и върна интереса на предприемачи и инвеститори. Причините - стабилизирането на цените на петрола, както и огромните инвестиции за Експо 2020, сочи анализа глобалният консултант по недвижими имоти JLL. Изложението, което ще бъде първото по рода си в Близкия изток, Африка и Южна Азия, се очаква да привлече 25 милиона посетители от над 180 страни, и доведе до бурно развитие на града.

Един от най-интересните нови проекти, свързани с Expo 2020 е проектът Dubai Creek Harbor, нов остров, който се реализира с Ras Al Khor Wildlife Sanctuary (воден природен резерват в покрайнините на Дубай. Резерватът е дом на над 500 растителни и животински вида.). В центъра на проекта е наблюдателна кула, проектирана от световноизвестния архитект Сантяго Калатрава, а завършването му се очаква през 2020 година.

Вижте какви проекти се очаква да излязат Дубай за Експо 2020:

Jumeirah Living by Marina Gate

Третата кула на Marina Gate беша обявена съвсем наскоро и вече привлича интереса. Местоположението на сградата - Dubai Marina, най-голямата в света изкуствено създадена марина, е близо до Marina Walk, с ледни транспортни връзки до града и до Абу Даби. Тази зона има ограничение на строителството, което я прави особено атрактивна. Проектът включва търговска зона с над 50 магазини, както и спортни клубове, спортни зали, басейни, озеленени общите части, салони, 24-часова охрана, 500 паркоместа, наред с други удобства. Кулата ще има 56 етажа, 104 апартамента с обслужване, 389 луксозни жилища и 15 вили. Апартаментите са с големи тераси и прозорци от пода до тавана, и правоъгълна форма на кулата допринася за по - хубавата гледка към града и пристанището. Очаква се проектът да бъде завършен през 2019 година.


Още предстоящи проекти може да видите тук.