Представете си място с приятен климат през цялата година. Това не е ли забележително? Няма резки промени в температурата, циклони или други природни катаклизми.

Ако търсите именно такива удивителни местенца, обърнете внимание на нашия списък от топ 10 града.

Меделин

Средната годишна температура в колумбийския град Меделин е 16-25 градуса. Градът е разположен в зелената планинска долина Абуро, на височина 1500 м и е известен като „Градът на вечната пролет“.

Това име се заражда в резултат на мекия пролетен климат в продължение на цялата година. Дори в сезона на дъждовете температурата в Меделин не се променя. Това превръща града в истински рай, където местните жители и туристи целогодишно могат да се наслаждават на изобилие от цветя.

Ница

Средната температура във френския град Ница е приблизително 24 градуса. Вълшебният град е разположен на средиземноморското крайбрежие.

Освен прекрасно море от едната страна, Ница е обграден от хълмове от север. Това уникално разположение й осигурява приятен умерен климат в продължение на цялата година.

Ница се слави със слънчево лято и великолепно пролетно време. Плажовете са привлекателно красиви, а улиците – тесни. Старият град е истинска перла в короната.

Оаху

На остров Оаху ви посреща най-приятното време на Хаваите. Средната температура е 25 градуса.

Живописният остров е популярен с умерената температура целогодишно – тя се колебае между 24-26 градуса. Отличният климат е важен за развитието на туризма на острова.

Лоха

Планинският град Лоха е разположен в Южен Еквадор и се слави с великолепен климат в течение на цялата година. Лоха се намира на над 2000 м надморска височина и това се отразява върху климата.

Колебанията на температурите в този град обаче са минимални – в диапазона 24-26 градуса.

Слави се като музикална и културна столица на Еквадор.

Кунмин

Град Кунмин в китайската провинция Юнан е един от най-добрите за посещение през цялата година. Независимо от сезона, градът се слави с приятна умерена температура.

Наричат го „Градът на есента“.

През летния сезон никога не е прекалено горещо, средната годишна температура е около 20 градуса.

Сао Пауло

Това е най-гъстонаселеният град в Бразилия. Разположен е в югоизточната част на страната. Обгърнат е от планинска верига на запад, което допринася за формирането на определена климатична зона.

Благодарение на вътрешното разположение и високите върхове наоколо, Сао Пауло предлага приятен климат с минимални температурни изменения. Тук годишната температура се колебае между 20-25 градуса.

През лятото в същото време никога не е твърде горещо.

Сидни

Това е един от най-забележителните градове в цял свят. В него стремително се развиват изкуството, архитектурата, културата, качествената образователна система и т.н. В същото време климатът е приятен и умерен.

Градът се радва на 340 слънчеви дни в годината. Зимата е умерена, а лятото не е твърде горещо.

Канарски острови

Канарските острова са испански архипелаг, разположен край западното крайбрежие на Африка. Състои се от 7 главни острова и много неголеми острови.

Климатът е умерен през цялата година. Лятото е доста топло, а зимата – умерена. Средната температура на Канарските острови се колебае между 20-24 градуса.

Малага

Малага – още един испански град с приятен субтропичен-средиземноморски климат. Тук населението се радва на 300 слънчеви дни годишно.

Зимата е умерена – температурите са около 20 градуса. Дори през „студените“ дни може да се порадвате на 5-6 слънчеви часове.

През лятото температурата се покачва до 25 градуса. Препоръчваме да посещавате Малага през есента, когато се провеждат интересни плажни събития.

Сан Диего

Когато сте тръгнали за Сан Диего, няма нужда да се вълнувате какво ще бъде времето там. Климатът е умерен през цялата година. Средната лятна температура е 23 градуса. Зимата също е умерена – средна температура 18 градуса.

В Сан Диего се радват на 300 слънчеви дни в годината. Това превръща града в едно от най-добрите места, които можете да посетите, когато искате да се радвате на приятно време.