Waphoo: Играта - Детски Свят e 3D детска мобилна мултиплейър платформа с образователен характер, предназначена за деца на възраст от 6 до 11 г. и техните родители

На 28.02.2017г. образователният проект бе отличен със статуетка в категория Развлекателен софтуер на официалната церемония на Наградите на БАИТ за 2016 г.

Разработчиците от Уафуу АД (млада компания от Варна) изразиха благодарността си за високата оценка и споделиха желанието си след официалното стартиране на платформата да получат и една още по-важна награда - признанието на потребителите.

По-малко от месец след това, играта е вече факт и всяко дете и родител може да я открие в Google Play и да се потопи в приказния свят на Waphoo: Играта - Детски Свят. Изтеглете от този линк.

Идеята

След различни проучвания в сферата на образователния софтуер, екипът си поставя за цел да създаде детска социална мобилна платформа с висок коефициент на полезност и съобразена с нуждите на пазара, която да забавлява децата, а родителите да използват в обучението им.

Платформата от ново поколение е разработена с помощта на „Материка” – школа за Образование и Сугестопедия. Повече ще откриете в официалния трейлър към играта под статията.

Характеристики

Графиките са със много високо качество, а геймплейът предлага интересни игрови ситуации, които провокират децата да прилагат знания и творчески подход при вземането на различни решения в отделните етапи. Общувайки помежду си, децата учат и се забавляват, при това в един напълно защитен и безопасен свят.

Още по-вълнуващо преживяване за малчуганите носи технологичната иновация на Google - Google Cardboard - VR (virtual reality) - виртуална реалност за мобилни устройства. Пример за това в платформата е забавната игра с пирати Zombie Pirates, в която децата с помощта на специални картонени очила, се потапят в ново приключение в друго виртуално измерение.

В този 3D виртуален свят, специално създаден за деца, те могат:

 • Да персонализират своя аватар (коса, кожа, дрехи и аксесоари)
 • Да обзаведат своя собствена къща
 • Да се запознаят с деца от цял свят като си общуват с помощта на филтриран чат (предефинирани реплики), да си изпращат подаръци, емотикони, стикери
 • Да играят забавни и образователни игри, за да спечелят виртуални награди
 • Интерактивно да учат чужди езици като пишат и изговарят думички
 • Да подобряват когнитивните си способности
 • Да развиват въображението, рефлексите и логическото си мислене
 • Да се учат как да се справят с различни ситуации в реалния живот
 • Платформата е напълно безплатна. Съдържа покупки, които не са задължителни, но могат да направят преживяването по-интересно. Разработчикът е внедрил т.нар. Parental Gate, който не позволява на децата да купуват в играта без родителско разрешение.

  Освен това на играчите се дава възможност допълнително да печелят игрова валута - “Монети”, с които да купуват допълнително съдържание (дрехи за персонализиране на аватара си, мебели и декорация за неговата къща и т.н.)

  Това е симулация и ролева игра, която ще грабне всяко дете и ще очарова всеки родител. Открийте един интерактивен свят, в който ученето е забавно, а забавата е сигурна. Очаквайте скоро и iOS версия.