С топлото време възможностите и желанието за спорт на открито се увеличават.

И ако търсите начин да избягате от фитнеса, но да тренирате и да изграждате мускулесто тяло, ето няколко идеи за активности, с които ще горите и значителни калории.

Броят на калориите е изчислен за 1 час, за 30-годишна жена, висока 167 см и тежаща 59 кг.

Скално катерене

Какво тренира: всичко

Ако искате да тренирате всеки мускул в тялото ви, скалното катерене е за вас. От бицепса и пръстите до гърба, корема, дупето и краката, няма да има мускул, който да е забравен.

Изгорени калории: 645

Плажен волейбол

Какво тренира: крака, бедра, рамене и корем

Има причина играчите на плажен волейбол да се радват на красиво оформени коремни мускули. Движенията, силата, която се изисква и фактът, че скачате на пясък, е гаранция за много изгорени калории и прекрасно изглеждащо тяло.

Изгорени калории: 470

Туризъм

Какво тренира: крака, дупето и корема

Перфектен за всички фитнес нива, туризмът е чудесна идея за семейно-приятелска дейност. Изберете маршрут с предизвикателни наклони, препятствия и денивелация.

Това ще тренира по-добре мускулите и ще изгорите повече калории. Ако ви предстои тежък маршрут, не тръгвайте неподготвени или ако водите застоял начин на живот.

Калории, които ще изгорите: 350

Водна топка

Какво тренира: крака, бедра, рамене, гръб, корем

Ако досега сте играли на топка в задния двор, време е да опитате и във вода. Усилията, които трябва да положите във водата, са два по-големи и така ще си гарантирате по-силно и здраво тяло.

За час ще изгорите 590 калории.

Тенис

Какво тренира: крака, бедра, рамене, гръб, ръце и корем

Ако искате да изглеждате зашеметяващо като Каролина Возняк или Мария Шарапова, играйте тенис. Независимо дали изберете да тренирате индивидуално или по двойки, ще си гарантирате добра фигура.

Изгорени калории: 360

Футбол

Какво тренира: крака, бедра и корем

Тази интензивна кардио тренировка надгражда бягането, защото тук в работа влизат повече мускули. С тях ще оформите краката и ще добавите движения, които при джогинга няма как да правите. Освен това може да се практикува навсякъде и по всяко време.

Изгорени калории: 415

Голф

Какво тренирате: рамене, гръб, корем, крака

С голфа тренирате част от основните мускули в тялото, а наред с това имате и тренировка за мозъка. Ако пропуснете возенето в количка, определено ще изгорите повече калории.

За час ще изгорите 265 калории.

Плуване

Какво тренира: ръце, гръб, рамене, крака, корем

Ако търсите спорт, който да ви кара да се чувствате така, сякаш не тренирате, плуването е за вас. Колкото и леко да усещате, че е, това е интензивна тренировка, която натоварва цялото тяло, особено ако включите техники, като кроул или бътърфлай.

Изгорени калории: 265

Сърфинг

Какво тренира: ръце, рамене, гръб, крака, бедра и корем

Сърфирането е тренировка за цялото тяло, която изисква издръжливост, баланс и експлозивна сила. Бъдете готови за голямо предизвикателство, особено за коремните мускули.

Изгорени калории: 185