От днес започва ремонтът на един от символите на София – столичния булевард „Княз Александър Дондуков”.

Той ще протича на етапи, като работата започва в отсечката между ул. "Кракра" и моста "Чавдар". Там ще бъде подменена ВиК мрежата.

В района се въвеждат ограничения на движението: забранено е влизането на превозни средства по южното платно и в едната лента на северното платно от улица "Тракия" до моста "Чавдар". Закриват се и местата за платено паркиране, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Цялостната реконструкция на булеварда ще започне обаче на 1 юни и ще протече на четири етапа. Първоначално колите ще се движат в района, но няма да има трамваи, чиито релси ще бъдат извадени, ще бъде подменена и контактната им мрежа.

Ремонтът на пътя на трамваите с номера 20, 22 и 23 ще включва и поставяне на шумозаглушители, както и изграждане на специални перони за пътниците, с които ще се гарантира по-голяма безопасност на движението.

Все още не е ясно как ще изглежда един от най-известните булеварди в София след ремонта, който трябва да приключи през септември.

До края на месеца все още имате шанс да участвате в решението за бъдещето му. Ето между какви визии трябва да изберете.

Досега мнението си в анкетата на Столична община са дали 77 662 души. 46.77% от тях, или 36 322 души, предпочитат настилката на булеварда да е изцяло асфалтова.