Освен ако не планирате да прекарате месец в хотелската стая, смело можем да предположим, че отвореният от вас сапун в банята няма да бъде изразходван до край.

Къде отива безплатното калъпче, след като гостите напуснат хотела?

Поне част от него свършва при Clean the World – базирана в Орландо компания, която рециклира сапуна, за да направи нов.

Така малко използваните калъпи никога не отиват на боклука, което помага на околната среда, а новосъздадените се разпределят там, където има нужда.

Хотелите, в действителност, плащат на Clean the World, за да прибира малко използваните сапуни – 0.50 долара на стая месечно, според Thrillist.

Компанията също така си партнира с козметични компании, като Unilever, за да се снабдява с бракувани сапуни. След като те пристигнат в един от складовете на Clean the World по света (такива има в Индия, Лас Вегас, Хонконг, Орландо и Монреал), те се претопяват и реформират в нови калъпи.

След това се опаковат и изпращат за благотворителност, например на Червения кръст и други неправителствени организации от цял ​​свят, посочва T+L.

Работата на Clean the World е впечатляваща. През 2016 г. те са направили повече от 7 милиона сапуна и 400 000 комплекта с хигиенни принадлежности. 500 000 бройки от първите са изпратени в помощ на пострадалите от урагана Матей в Хаити и на Бахамските острови.

Компанията работи и с малко използваните шампоани и душ гелове. Те внимателно се инспектират (бутилките трябва да са ¾ пълни), като по-празните се рециклират, а след това са включват в горепосочените хигиенни комплекти.

В тях има също четка за зъби, паста за зъби, както и дезинфектант за ръце. След като са окомплектовани, те се отправят към приюти за бездомни от всички краища на света.