Съпругата на Доналд Тръмп - Мелания, прие обезщетение и извинение във Върховния съд в Лондон заради спекулации за работата й като професионален модел, съобщава Daily Telegraph.

Първата дама на САЩ заведе дело срещу Newspapers, издател на Daily Mail, заради статия, публикувана в таблоида през август миналата година, която според нея включва неверни твърдения и клевети, поставящи под съмнение работата й като професионален модел. Вестникът публикува повторно твърдения, че Мелания е предоставяла услуги, надхвърлящи обикновеното моделство.

Стойността на обезщетението не се уточнява, но според слуховете е малко под 3 млн. долара. Адвокатът на Мелания Тръмп - Джон Кели, заяви, че статията включва твърдения, които тя отрича. Пауло Замполи, ръководител на модната агенция, за която работела първата дама на САЩ, също отхвърля публикуваната информация.

Според адвоката няма доказателства в подкрепа на твърденията в материала. Кели каза, че статията на Daily Mail е била „удар за личната почтеност и достойнство на ищцата“. „Ответникът признава, че твърденията за ищцата са неверни, отказва се от тях и ги оттегля“, каза от своя страна адвокатът на издателството Катрин Евънс.

„Ответникът е тук днес, за да оправи нещата и да се извини на ищцата за болката и срама, които статиите може да са й причинили“, допълни адвокатът.