Маями отново се очертава да бъде хъб за творчески и технологични индустрии, с отражение върху пазара на недвижими имоти. През 2014 г. Microsoft стартира тук първия си базиран в САЩ Център за иновации и успява да генерира повече високотехнологични работни места.

Пристигането на едно от най-успешните изложения в света за модерно и съвременно изкуство - Арт Базел в Маями Бийч през 2002 г., превръща Маями в дестинация за богати хора всеки декември, насърчавайки мнозина от тях да го изберат за целогодишна дестинация, сочи доклад на консултантската компания Knight Frank.

Със своя блестящ силует, който започва да изглежда по-скоро като Хонконг или Дубай, имотният пазар на Маями също е във възход. И макар да е наравно по блясък с глобалните градове, цените на луксозните имоти тук са по-ниски.

"Маями е един от най-евтините от световните градове в света, с лукс, какъвто не сте виждали преди", казва Валерия Авирет, редактор на LUXE City Guide за Маями и експерт по недвижими имоти в региона.

Ето седем забележителни сгради в Маями, които отговарят на всички милиардерски изисквания:

One Thousand Museum, 1000 Biscayne Boulevard

Цени: 5 -49 млн. долара

Очаква се: 2018 г.

Това ще бъде първият и единствен жилищен небостъргач в Западното полукълбо, проектиран от носителя на Pritzker Заха Хадид. Тази кула се издига като съвременна скулптура и впечатлява с екстериор и архитектура.

62-етажна кула предлага 83 жилища, вариращи от 460 до 1500 кв. м – мезонети, дуплекси, едностайни апартаменти и жилища, заемащи цял етаж.

Porsche Design Tower, 18555 Collins Avenue

Цени: 6.9-32.5 млн. долара

Откритата миналия месец, Porsche Design Tower е замислена като иновативна и дръзка сграда. Това е първият проект в областта на недвижимите имоти за марката Porsche Design. 60-етажната ултра луксозна кула разполага с патентована система за автомобилни лифтове, която ще позволи на собствениците да паркират своите автомобили в "небесните гаражи", непосредствено до техните жилища.

Цилиндровата кула се издига се над Атлантическия океан, разполага с прозорци от пода до тавана, открити кухни и полуоткрити балкони, а почти всяка резиденция има самостоятелен басейн. Най-малко 22 милиардери наричат Porsche Design Tower свой дом.

В ултра луксозната кула има за продажба само пет жилища от 132, включително четириетажен мезонет с площ 1800 квадратни метра, който може да побере до 11 автомобила.

Faena House, 3315 Collins Avenue

Цени: 3.6–55 млн. долара

Алън Фейна стои зад популярните Faena Hotels и други жилищни проекти в Буенос Айрес. Сега в Маями той откри проект, който включва луксозен хотел, център за културни изкуства и концертна зала, разположени в четири сгради. Тук има само 47 жилища.

Проектиран от Foster + Partners, черно-белият 18-етажен апартмънт хаус се отличава с много различен модерен дизайн, с големи тераси и открити пространства. Доста известни хора вече са купили имот тук.

Palazzo del Sol, 7009 Fisher Island Drive

Цени: 6–35 млн. долара

Palazzo del Sol се намира на остров Фишър, за който се смята, че има най-висок доход на глава от населението в САЩ. Островът е достъпен с частен ферибот, на около 0.5 километра от брега на Маями Бийч.

Palazzo е 10-етажна сграда със средиземноморска архитектура и разполага с 43 резиденции, като само 14 остават за продажба. Островът предлага и плажен клуб, тенис център, две пристанища и няколко ресторанта.

Residences by Armani Casa, 18975 Collins Avenue

Цени: 2–15 млн. долара

Очаква се: 2019 г.

На фона на всички нови проекти, този определено се откроява. Residences by Armani Casa ще бъде 56-етажна кула, предлагаща 308 луксозни жилища, които ще покажат изисканата и подредена естетика на Armani (богат текстил и обзавеждане по поръчка).

Стъклената кула ще бъде проектирана от архитекта César Pelli. Тук ви очакват елегантни удобства, включително фоайето на Armani Privé на лобито, ресторант с изискано хранене, зала за пури и винарска изба, двуетажен спа център и ексклузивни плажни удобства. Жилищата ще бъдат между 125 и 390 кв.м.

Muse, 17100 Collins Avenue

Цени: 5–22 млн. долара

Очаква се: 2018 г.

Muse е бутикова луксозна 49-етажна кула, проектирана от архитект Карлос От на брега на Атлантическия океан. Определен брой жилища ще бъдат проектирани в сътрудничество с уелнес гуру д-р Дерек Чопра и Делос.

Тези жилища са предназначени да "събудят и възстановят физическото и емоционалното благосъстояние на жителите". Резиденциите ще предложат високотехнологични системи за пречистване на въздуха и водата, персонализирано циркадонно осветление, наред с висококачествени покрития. Muse ще има 68 напълно завършени жилища с открити кухни и огромни балкони.

Turnberry Ocean Club, Sunny Isles Beach

Цени: 4–35 млн. долара

Очаква се: 2018 г.

Тази 54-етажна съвременна стъклена сграда, проектирана от архитектите Карлос Сапата и Робърт Шантроу, ще има 154 жилища с изглед към океана и залива. Всеки апартамент е с частен асансьор, голяма тераса, лятна кухня с барбекю грил.