На фона на предстоящото годишно събрание на акционерите на Berkshire Hathaway тази седмица, Уорън Бъфет сподели как наемането на двамата му инвестиционни мениджъри е било "едно от най-добрите решения ", които някога е вземал.

Анди Съруър от Yahoo Finance наскоро говори с Тод Коумс и Тед Уешлър в Омаха. Бъфет наема Коумс през 2010 г., а Уешлър през 2011 г., за да управляват част от средствата на компанията. Оттогава двамата рядко са обсъждали публично естеството на работата си.

"Те са избрани, както заради способностите си, така и заради характерите си," казва Бъфет. "Преди 7-8 години с Чарли Мънгър обсъждахме наемането на човек, или може би на повече от един човек, за да управлява средствата сега, но и като подготовка за деня, в който Чарли и аз вече няма да сме тук."

Коумс и Уешлър в момента управляват 10 млрд. долара, в сравнение с около 2 млрд., когато започват в Berkshire, казва Бъфет.

Наемането на тези двама души е "едно от най-добрите решения, които с Чарли сме вземали," добавя Бъфет.

Коумс също така разкрива как минава един негов ден като паричен мениджър в компанията на Бъфет:

"Идвам на работа между 7 и 8 сутринта и чета до 7 или 8 вечерта. След това се прибирам вкъщи, виждам се със семейството си, след което чета още час или два в леглото. За цялата седмица може да проведа само три или четири телефонни обаждания. Така че почти няма нещо, което да ми пречи, но буквално само чета по около 12 часа на ден."

Тазгодишното събрание на акционерите на Berkshire Hathaway ще се проведе на 6 май.