Ваня Манова е мениджър на Mastercard за България и Македония, отговоря за развитието и изпълнението на локалната стратегия на Mastercard, а именно поддържане растежа на картовите и електронни разплащания и на двата пазара, въвеждане на иновациите и технологичните решения на Mastercard, както и създаване на стабилни партньорства с ключови клиенти, правителствения и публичния сектор.

Ваня Манова се присъединява към Mastercard през 2008 г. като мениджър Връзки с клиенти.

През последните години тя ръководи представителството на компанията в България и работи за позиционирането на Mastercard като стратегически партньор на бизнеса, правителствените институции и регулаторни органи.

Също така лансира и подпомага развитието на безконтактните плащания в България и Македония - област, в която Mastercard е безспорен лидер и на двата пазара.

Работи в банковата индустрия в продължение на 20 години. Започва през 1995 г. като системен администратор в Българо-Руската Инвестиционна Банка (сегашната СИБАНК).

Преди да се присъедини към Mastercard, тя е двиректор „Банкови карти“ в ДЗИ Банк (по-късно слята с Пощенска банка). Завършила е Софийска математическа гимназия (СМГ) и има магистърска степен по Компютърни технологии от „Техническия университет“ в София.

Ваня Манова ще вземе участие в панел "Бъдещето на технологиите", който ще се състои в ден 2 на Шумът на парите, а именно 1 юни (четвъртък) в столичния хотел Маринела, зала ЕФЕ.

Двудневното събитие (31 май и 1 юни) е безплатно за посетители и се очаква да привлече повече от 1500 души.

Повече за събитието може да научите на https://profit.bg/forum/ или във Facebook.

Спонсори на проявата през 2017 г. са Уникредит Булбанк, Алкомет, Адмирал Маркетс, Провидънт Файненшъл, Сирма Груп Холдинг, Интернационал Хотел Казино & Тауър Суитс, Регус България, LG, Американският университет в България и Mastercard.

Организационен партньор на събитието за поредна година е агенцията за връзки с обществеността AMI Communications България.