Ако не се наслаждавали на мисълта да ходите на работа всеки ден, да се виждате с колеги и да почерпите от офисната атмосфера, тогава работата от дома е за вас. Според проучване в САЩ над 40 милиона души работят от вкъщи.

Наред с това, ускорението на икономиката води до нуждата от повече персонал, като за голяма част от тях се изисква само компютър и работно място. Ето защо домашният офис е все-предпочитана опция за много хора.

Вижте кои са най-предпочитаните професии за работа от дома в САЩ и какво е средното заплащане:

Изследвания

Заплащане – от 1 до 50 долара, в зависимост от това колко време е необходимо

Какво представлява: Можете да правите анкета, да задавате или отговаряте на въпроси относно навиците за пазаруване или да преглеждате даден продукт.

Тестер на уебсайт

Заплащане между 10 и 15 долара на тест

Много компании плащат на онлайн тестери, за да са сигурни, че сайтовете им са интуитивни и лесни за потребителите. Обикновено следвате инструкциите, които ви дават, като един сайт отнема около 15 минути.

Видео клипове в платформа

Между 1-2 долара за 1000 гледания

Ако обичате да готвите или да правите разни неща, може да се запшете и да качите видеото в YouTube, например. Платформата поставя реклами близо до него, от които вие реално печелите. Плаща ви се за уникалните посещения.

Продажби

В зависимост от компанията, може да получавате между 20 и 30% комисионна

Тази работа е идеална за хора с предприемачески дух. Целта е да намерите лоялни клиенти, на които да продавате – от козметика, през кухненски уреди до храни.

Онлайн учител/ събеседник

Заплащане около 15 долара на час

Тази работа е перфектна за всеки с добър английски и основни компютърни умения и интерес към други култури. Студенти в страни като Япония, Корея, Франция и Германия търсят англоговорящи, за да практикуват.

Сесиите се съсредоточават върху професионални малки разговори или провеждане на среща (обучителите получават данни за това как да преподават всяка тема, за която знаят два дни преди срещата). Уроците се провеждат по телефона или по Skype, като е необходимо да се ангажирате с минимум 20 часа седмично.

На същия принцип работи и преподаване на уроци на хора, които искат да научат даден език или помощ за деца при подготовка на уроците им. Важното е да имате хубави препоръки, за да изберат именно вас.

Медицинска сестра по телефона

Заплащането често е подобно на това, което получават и редовните сестри

Много здравни застрхователни компании или компании за управление на здравето наемат сестри от разстояние, за да изпълняват задължения, като управление на случаите, разрешения за лечение и обучение на пациенти.

Помощник в онлайн магазин

Заплащане – от 8 до 18 долара на час

Много често големи компании, които имат онлайн магазини, имат нужда от хора, които да обясняват процеса на покупка, доставка, да помогнат, ако има проблем с някоя стока или могат да отговорят за размер, цвят…