Чудили ли сте се някога какво прави един часовник толкова скъп?

За да се определи цената му, се вземат предвид някои сложни елементи, като скъпи материали - диаманти и скъпоценни камъни, с които се изработва.

Скъпите часовници, освен това, имат сложни механизми, които показват свръхточно време и не позволяват никакво отклонение.

Вижте кои са 10-те най-скъпи часовника в света.

10. Brequet Pocket Watch 1970 BA/12 – 734 000 долара

18-каратов златен много стилен джобен часовник. Той е ръчно гравиран и се отличава със сребърно лице с изящна изработка.

Към него има стабилна верижка за закачане, с която са известни старите часовници.

9. Blancpain 1735 Grande Complication – 800 000 долара

Blancpain 1735 Grande Complication е страхотен часовник, който се отличава с каишка от крокодилска кожа и платинено тяло. Изработен е от 740 броя ръчно направени части и компоненти.

Това е един от най-сложните ръчни часовници, правени някога в света.

8. Louis Moinet Magistralis – 860 000 долара

Magistralis е забележителен стилен мъжки часовник, който съдържа истинско парче метеорит, открит на Луната.

След като смените стария си часовник с този, няма да имате извинение за това да не знаете кой ден от годината е, тъй като има вечен календар.

7. Hublot Black Caviar Bang – 1 милион долара

Когато излиза през 2009 година, този часовник е малко подценен, но не задълго. Изработен е от 18-каратово бяло злато и стотици черни диаманти - общо 34.5 карата.

179 са на лицевия панел и 30 на закопчалката.

6. Chopard Super Ice Cube - 1.1 милиона долара

Този швейцарски часовник има 60-каратови диаманти, нарязани на перфектни кубчета. Той е водоустойчив до 3 метра дълбочина и е устойчив на надраскване.

Коя жена не би искала да го има?

5. Patek Philippe Sky Moon Tourbillon - 1.3 милиона долара

Това е един от най-сложните часовници, правени някога. Освен, че се отличава с изработката от бяло злато и каишка от крокодилска кожа, той разполага и с лунен календар.

4. Vacheron Constatin Tour de I’lle - 1.5 милиона долара

Този 18-каратов златен часовник има синьо сапфирено неотразяващо стъкло. Направен е от 834 отделни части, като създаването му отнема над 10 000 часа.

3. Patek Philippe Platinum World Time - 4 милиона долара

Този часовникът, продаден на търг през 2002 г. за 4 млн. долара, е създаден с идеята да бъде най-скъпия в света.

Удивителното при него е, че ще ви покаже точен час, без значение къде по света се намирате.

2. Patek Philippe Super Complication - 11 милиона долара

18-каратовият джобен часовник е направен за банкера Хенри Грейвс младши през 1933 г., а работата по него отнема пет години за проектиране и изграждане.

Отличава се с много сложни механични особености и различен дизайн. Това е най-скъпият часовник, който някога е продаван на търг.

1.Chopard 210 карата – 26 милиона долара


Този шедьовър е толкова скъп, че няма обявена цена. Със своите 201 карата от цветни диаманти, той изглежда като гривна, което го прави по-скоро бижу, отколкото часовник. Цената му е формирана от стойността на диамантите.