Ето един лесен, но съществено важен съвет, който можете да откраднете от наръчника за успехи на милиардите – спортуването.

Спортът е навик, който богатите изглежда често споделят — 76% от богатите спортуват поне по 30 минути всеки ден, според Том Корли, автор на книгата "Променете навиците си, променете живота си", цитиран от CNBC.

Тези петима милиардери отдават отчасти успеха и щастието си на физическите упражнения.

1. Ричард Брансън

"Сериозно се съмнявам, че щях да съм толкова успял в професионалния си живот (и щастлив в личния си живот), ако не отдавах значение на здравето си и на спорта," обяснява предприемачът милиардер.

Брансън споделя, че обича да играе тенис, да кара велосипед, да тича и да практикува кайтсърфинг.

"Определено мога да постигам два пъти повече неща, като съм в добра форма," споделя Брансън пред FourHourBodyPress. "Спортът също така поддържа мозъка добре функциониращ."

2. Марк Закърбърг

"Да си във форма е много важно," казва основателят на Facebook. "Ако искаш да правиш нещо добре, имаш нужда от енергия, а човек има много повече енергия, когато е в добра форма.

"Стремя се да спортувам поне по три пъти в седмицата, като обикновено това е първото нещо, което правя, след като стана сутрин."

3. Опра Уинфри

"Опитвам се всеки ден да правя нещо, което ми позволява да се чувствам активна," споделя Опра пред People. Напоследък тя се занимава с йога и изкачва по 10 000 стъпала на ден.

4. Марк Кюбан

Марка Кюбан твърди, че отдадеността му на спортуването е като отдадеността му към бизнеса. "Това, че винаги намирам начин да спортувам, смятам, че е отражение и на това колко непреклонен мога да бъда и в бизнеса."

Кюбан твърди, че винаги се стреми да прави по 1 час кардио упражнения на ден. Това пък отключва състезателния му характер.

"Трябва да издържа по-дълго от всеки във фитнеса, който е започнал преди мен," казва той. Веднъж това означавало повече от два часа, докато се опитвал да издържи повече от мъжа на съседната пътека, който тренирал за състезание.

5. Джак Дорси

Има дни, в които главният изпълнителен директор на Twitter и Square работи по 18 часа. Той гледа на физическите упражнения като на начин да извлече повече от натоварената си програма.

Спортът е част от ежедневието. "Ставам в 5:00 часа, медитирам в продължение на 30 минути, правя три бързи тренировки от по седем минути, правя си кафе и отивам на работа ..." обяснява Дорси.

"Това се случва всеки ден," казва Дорси, според когото тази програма му позволява да бъде по-ефективен.