На Международното изложение за тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO 2017, което се провежда от 1 до 3 юни на летище Лесново, Ford показва на самостоятелен щанд лекотоварната си гама. По време на изложението и специално за посетителите Мото-Пфое са подготвили ексклузивни условия за покупка и лизинг.

Лекотоварните модели на Ford се предлагат с 5-годишна гаранция или 250 000 км пробег и са с възможност за данъчен кредит.

Най-продаваните лекотоварни автомобили през 2015 и 2016 година в Европа са именно с марката Ford. Моделите Courier, Connect, Custom и Transit увеличават пазарния си дял в страните на Стария континент, благодарение на издръжливостта, надеждността, ниските си експлоатационни разходи и водещата си безопасност.

Пазарният им успех се дължи също на големия интерес към изцяло новите дизелови двигатели Ford EcoBlue, представени през 2016 г. Те намаляват разхода на гориво до 13%, в сравнение с досегашния 2.2-литров TDCi двигател.

Ford Courier

Пъргав и стилен, най-новият и компактен автомобил в гамата е същевременно и най-достъпният от семейството на Transit. Courier възнаграждава с водещи ергономия, пътно поведение и комфорт. Ниските експлоатационни разходи, оптималното му товарно пространство и екстремно ниският разход на гориво от 4.0 л/100 км го превръщат в същински герой на труда.

Системата Ford Easy Fuel спестява скъпоструващи ремонти, като предотвратява зареждането с погрешен тип гориво. За ограничен период от време компактният Courier е на специална цена от 19 055 лв. без ДДС.

Ford Custom

Transit Custom се отличава с голямо и практично товарно отделение. Моделът се предлага в две дължини и две височини, а максималната дължина на товара е съответно 3 и 3.5 м. За намалените разходи за поддръжка на Custom допринасят увеличените сервизни интервали – на 50 000 км или 2 години.

Благодарение на функционалността, товароносимостта, модерните технологии в помощ на водача и за комфорта на пътуващите, Custom бе избран за Международен ван на 2013 година още с представянето си на пазара. Притежава максималните 5 звезди на тестовете за безопасност на Euro NCAP.

Ford Transit

Легендарнa издръжливост и надеждност, 4х4 задвижване, над 450 модификации, гъвкав обем и товароносимост – това е еталонът Ford Transit. В автобиографията му са записани повече от 50 години история и над 8 милиона продадени автомобила. За да отговори на най-високите клиентски изисквания, флагманът е кален в изтощителни пътни тестове и изпитания за върхова издръжливост във всякакви условия – от +40 до -40 градуса.

Transit е и с водещи разходи за поддръжка: удължени интервали на сервизно обслужване и намалено време за регулярно обслужване, и има висока остатъчна стойност. Предлага се с новото поколение икономични EcoBlue двигатели.

Новият Ford Ranger

С ненадмината си комбинация от здравина и комфорт, новият Ranger Ви позволява да се насладите на екстремната страна на живота без да се отделяте от комфорта на модерния автомобил. Пригоденият за всякакви условия пикап неслучайно е най-продаваният за 2016 г. в Европа. Притежава най-добрата дълбочина на газене в класа от 800 мм, безкомпромисна безопасност (максималните 5 звезди от Euro NCAP), модерни технологии в помощ на водача, избираемо 4х4 с режим на превключване в дижение.

С 1.3 тона товарен капацитет, 1.8 куб.м товарен обем и 3.35 т максимално тегло на прикачения товар, новият Ranger надеждно превозва всякакви товари.