Два инцидента в Лондон - на "Лондон бридж" и пазара "Бъроу маркет". Полицията ги определя като терористични атаки. Загинали са шестима души, убити са трима нападатели, а най-малко 20 души са откарани в шест болници, съобщи лондонската полиция.

Ван се вряза в пешеходци на "Лондон бридж" в Лондон. След като бусът помел доста хора, от него изскочили трима мъже с ножове с големи остриета и започнали да намушкват бягащите наоколо. Това разказа таксиметров шофьор, станал свидетел на ужасяващото престъпление.

Превозното средство продължи да кара от "Лондон Бридж" до пазара "Бъроу маркет". След това заподозрените са напуснали превозното средство и няколко души са били намушкани, включително служител на полицията. Той получил тежки, но не и животозастрашаващи наранявания.

Разследването се ръководи от командването за борба с тероризма. Призовават се всички, които имат снимки или видео на инцидента, да ги предадат на полицията.

Мостът е затворен и в двете посоки. След нападението бяха затворени четири гари и четири метростанции в града. Засега няма информация за пострадали български граждани, информира Нова Тв.

Имало и трети "инцидент" в квартал "Воксхол" в южен Лондон, обявиха още силите за сигурност.