Google потвърди своите планове да строи нов офис в Лондон, редом до знаменития King’s Cross. Преди дни бяха публикувани планове, на които може да бъде видяна потресаваща със своите мащаби, красота и технологичност сграда.

Тя ще бъде позарителна, подобно на всички други офиси на компанията. Това обаче е първата сграда, която е проектирана и построена от Google извън пределите на САЩ. С проекта ще бъдат ангажирани Heatherwick Studios и Bjarke Ingels Group.

300-метрова тераса ще бъде създадена специално за полски цветя. На нея ще бъдат обособени зони за почивка. Освен това на покрива ще има пространство за разходки и бягане. Амфитеатър ще предложи на посетителите 270-градусова панорамна гледка и възможност да се насладят на Лондон.

Някои етажи на сградата ще бъдат оборудвани с прозорци от пода до тавана. Те ще осигуряват прекрасна гледка към града, дори по време на игра на баскетбол. Баскетбол ли? Да, в офиса на Google ще има специално изградени площадки за спорт.

На първия етаж ще бъдат разположени магазини и заведения. Те ще са отворени за служителите на компанията, но също така и за всички останали.

11-те етажа на сградата ще са съединени с диагонална стълба, която е създадена специално за целта. Така хората ще могат по-добре да общуват помежду си.

На южната страна на сградата ще има панели, способни да се въртят на 180 градуса. Ярката светлина няма да попречи на работата зад мониторите.

Северната част на сградата гледа към канала Риджентс. Е, това не е ли офис-мечта?

[{600}]