Флойд Мейуедър е свикнал да бъде освиркван.

По време на четиридневната обиколка за представянето на боксовия му мач с Конър Макгрегър, Мейуедър бе освиркван безмилостно в Лос Анджелис, Торонто, Бруклин и Лондон. В същото време присъстващите зрители подкрепяха и окуражаваха Макгрегър за първия му професионален боксов мач.

Вероятно същото ще се случи и в Лас Вегас в събота (рано сутринта в неделя българско време), когато ще се състои мачът, но Мейуедър може да бъде сигурен, че една част от хората, които ще гледат мача, ще подкрепят него – букмейкърите в Лас Вегас.

В момента Мейуедър е фаворит с коефициент от -550 в Westgate Las Vegas SuperBook, а повечето хора от света на бокса твърдят, че това до голяма степен е сигурен залог. За съжаление, това означава, че желаещите да го направят трябва да заложат 550 долара, за да спечелят едва 100 долара, ако ръката на Мейуедър бъде вдигната в края на мача.

За експертите в бокса и залаганията коефициентът е страхотен, пише Business Insider.

За хората, които не залагат редовно обаче, това представлява голям риск и в момента те не могат да спечелят достатъчно пари от победа на Мейуедър.

Да кажем, че някой е в Лас Вегас по време на уикенда, в който е мача и иска да заложи нещо на събитието, за което ще говорят всички. Ако заложи 100 долара на Мейъедър, той или тя ще спечели едва 18 долара.

Ако обаче заложи същата сума на Макгрегър, който е с коефициент +400, това може да донесе печалба от 400 долара при победа на ирландеца.

Този сценарий се повтаря постоянно в Лас Вегас до такава степен, че на букмейкърите им се наложи да държат коефициентите за Мейуъедър абсурдно ниски, за да привликат повече пари, за да покриват залозите за Макгрегър.

Според Джей Корнгей от Westgate Las Vegas SuperBook, Макгрегър в момента привлича 95% от залозите, което означава, че ако поднесе изненадата, 19 от всеки 20 залога, които са приети, ще бъдат печеливши за заложилия и губещи за букмейкъра.

Въпреки че Макгрегър води сериозно при избора на победител от страна на залагащите, 80% от парите, заложени на мача, все още са в полза на победа на Мейуедър, благодарение на няколко големи залога от страна на професионални играчи и хора с пари, които разпознават добрата възможност, когато я видят.

Още един факт, който утежнява ситуацията на букмейкърите е, че когато залозите започнаха през февруари, Макгрегър бе аутсайдер с коефициент +1100, което означава, че залозите на хората, които са подкрепили ирландеца още в началото, ще струват на казината три пъти повече, ако той успее да победи.

По груби изчисления, ако всички залози в Лас Вегас за мача възлизат на 60 млн. долара, букмейкърите ще дължат на заложилите за Мейуедър близо 8.7 млн. долара, когато предоставят печелившите си билети след мача. Букмейкърите обаче ще дължат 48 млн. долара, ако Макгрегър шокира всички и победи.

Това са приблизителни цифри, защото стойността на залозите варира при отделните букмейкъри, но със сигурност може да се каже, че най-големите фенове на Мейуедър в Лас Вегас този уикенд ще бъдат казината.

"В крайна сметка, искаме да сме в положение да спечелим сериозна сума при победа на Мейуедър, но не искаме да бъдем унищожени, ако Макгрегър победи," казва Джон Мъри от Westgate LV Superbook,. "Не искаме този мач да ни струва цялата година."