Хората пият различни видове вино от хилядолетия. Мнозина се наслаждават на червено, бяло, розе и дори синьо вино. Чували ли сте обаче за зелено вино?

Зеленото вино, или вино от канабис, вероятно съществува още от създаването на марихуаната и виното. Кой да предположи?

Какво е то?

Това вино, което носи името Canna Vine, е висококачествен и скъп продукт от марихуана, който комбинира органично отгледана марихуана и грозде.

Поради ниските температури на ферментация, човек продължава да усеща терапевтичния ефект на марихуаната без високите нива на тетрахидроканабинол (THC) - основното психоактивно вещество в канабиса.

Резултатът е мек ефект върху тялото, в сравнение с дезориентиращия ефект върху ума (който е уникален при по-често срещаните форми на употреба на марихуаната).

Как се произвежда това вино?

#Cannawine de @NaturFlow para celebrar que estamos vivos #vino #wine with #cañamo #marijuana

A post shared by Diario Planeta (@cannabis_cbd) on

Създателите му експериментират с двата основни вида марихуана - Сатива и Индика, за да открият баланса между "усещанията за приповдигнатост и релакс."

В началото на процеса около половин килограм марихуана се поставя в тензух и се пуска в съд с вино, където първо ще ферментира, а след това ще отпочине в продължение на година или повече.

Крайният продукт е описан като "изтънчен с леко изчервяване след първата глътка, но след това ефектът е наистина весел, а в края на вечерта спите наистина добре. Това наистина е най-доброто от двата свята. Получавате вкусни вина с медицински ползи“.

В момента Canna Vine се продава и е законно единствено в Калифорния и то с разрешително за употреба на марихуана за медицински цели. Дори и ако човек е в Калифорния и има такова разрешително, ще трябва да плати между 120 и 400 долара за половин бутилка.

В момента основателите на марката Лиза Молиню и Луиза Линдквист продължават да работят върху техните продукти.