Домът на милиардера Ричард Брансън на остров Некер е напълно унищожен от урагана Ирма, съобщи Daily Mail.

Той е преживял сблъсъка със стихията в бетонния си бункер, когато най-мощният ураган, регистриран от десетилетия в Атлантическия океан, засегна Карибския басейн в сряда.

Синът му Сам Брансън съобщи в Instagram, че баща му и екипът му са в безопасност, въпреки че по-рано вчера островът е бил в окото на стихията.

Той посочва: "Радвам се да кажа, че всички хора на Некер са добре. Тъжно е да се каже, че повечето от сградите са унищожени, а основната къща е "необитаема".

Ричард Брансън обяви, че няма да напусне дома си на Британските Вирджински острови, въпреки Ирма - който е с размерите на Франция - заплашвайки Карибите с "потенциално катастрофални" последици и вятър от близо 300 км/ч.

Милиардерът посочва още, че всички на Некер са се приютили в две стаи, а силата на урагата е нечувана. Не е ясно какво точно е направил Брансън с колекцията си от екзотични животни, в които живее на острова, но се смята, че и те са в безопасност.

Островът е дом на разнообразие от животни, включително повече от 80 лемури, стотици фламинго, червенокраки костенурки, екзотични птици и почти изчезналите Anegada iguanas.
Персоналът на Брансън се грижи за животните през годината, но не е известно къде се настаняват те при буря.

Брансън не е единствената световна звезда, която се прости с дома си заради Ирма. Имоти, принадлежащи на Джони Деп, Дейвид Копърфийлд, Опра Уинфри, Мик Джагър и дори на президента на САЩ Доналд Тръмп, също могат да бъдат засегнати.

Ураганът от пета степен премина през северните Вирджински острови в сряда, след което връхлетя Сейнт Мартин и холандските острови Саба и Синт Евстасий.

Изключително опасното ядро ​​на Ирма се предвижда да удари Северно Хаити и Доминиканската република, както и Търкс и Кайкос и Бахамите днес.

Американската национална метеорологична служба заяви, че Пуерто Рико не се е сблъсквала с ураган от величината на Ирма от урагана Сан Фелипе през 1928 г., в който са убити общо 2748 души в Гваделупа, Пуерто Рико и Флорида.

Сайтът cruisecritic.com съобщи, че 28 круизи са отменени, съкратени или маршрутите им са променени в резултат на урагана.

В допълнение към Ирма, тропическата буря Жозе вече е оформила зад него в открития Атлантически океан, далеч от земята. Хосе е десетата тропическа буря за сезона. Също в сряда нова тропическа буря се формира в Мексиканския залив край бреговете на Мексико.