Софарма, Трейс Груп Холд, Индустриален Холдинг България и ТК Холд са публичните компании, купували или продавали собствени книжа през изминалия месец, сочи справка на Profit.bg.

Днес от Индустриален Холлдинг България обявиха, че през месеца са придобили 10 000 акции на цена от 1.05 лв. за брой. За същия период дружеството е продало 18 000 акции при средно претеглена цена от 1.065 лв. за лот.

Общият брой на притежаваните собствени акции към 30 септември 2017 г. е 792 985 броя акции.

В края на септември от Трейс Груп Холд са закупили 4400 акции на дружеството при средна цена от 4.55 лв. за лот. Именно книжата на пътностроителното дружество бяха в основата на последните спорове около промяната в базата на изчислението на SOFIX.

Първоначално от БФБ-София обявиха, че компанията влиза в индекса, но малко по-късно информацията бе коригирана. Това доведе до жалба от страна на дружеството до Комисията за финансов надзор, която да провери случилото се.

Най-активни при придобиването на собствени акции в този период бяха от фармацевтичната компания Софарма. Общият брой на закупените акции достигна 99 580 лота.

Така днес Софарма притежава 5.16 млн. собствени акции, представляващи 3.83% от акционерния капитал на компанията.

В средата на месеца от ТК – Холд обявиха, че са продали 20 000 собствени акции, закупени от предходна процедура по обратно изкупуване на акции.

По последни данни от холдингът вече не притежават собствени книжа.

* Материалът е с информативен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.