Ако всяка година се гордеете с перфектно украсената си къща за Коледа, и тази година тя ще трябва да е също толкова празнична, колоритна и уютна.

За да помогнат, интериорни дизайнери споделят идеи от собствените си празнични домове.

Вижте ги:

Не използвайте идеите за украса от предишни години. Така ще се впуснете в едно съвършено ново приключение, което ще превърне дома ви в неизживяна досега коледна приказка.

Не е нужно да имате огромен бюджет. И изрязаните от хартия снежинки в различни форми са достатъчно празнични, а забавлението с децата е гарантирано.

Повтаряйте акцентите, на които искате да наблегнете. Ако сте на тема ангели, нека те да присъстват на елхата, на коледния венец, на празничната трапеза. С една дума – навсякъде.

Въпреки че у нас чемширът се свързва с други събития от живота, тази година той ще присъства интензивно в коледната украса. Най-честата му употреба, разбира се, ще е в коледните венци.

Публикация, споделена от Whimsy Chic Designs (@whimsychicdesigns) на

Не залагайте само на зелено и червено. Тази Коледа никакви цветове не са забранени. Дори и лимонено, ако ви харесва.

Публикация, споделена от Antoinette (@helloredhen) на

Винаги има място за коледната елха. Не си и помисляйте да я пропуснете. Изберете по-малък вариант или пък я провесете от тавана – вие решавате.

Разпръснете украса навсякъде – в кухнята, в спалнята, в стаята на детето. Добавете една-две свещи дори и в тоалетната. Коледният дух е навсякъде.

Доверете се на гирляндите. Те не заемат много място, можете да ги закачите почти навсякъде.

Публикация, споделена от Olive and Kin (@oliveandkin) на

Не забравяйте, че миризмите са това, което обикновено извиква спомените. Затова използвайте ароматни свещи, пръчици, та дори можете и да запретнете готварската престилка, за да сътворите коледни ароматни чудеса.

Прибавете изненадващи орнаменти, с които да разнообразите елхата, като например снимки на децата или копринени панделки. Просто пуснете въображението си в ход.

Акцентирайте върху една част от стаята, в която да се намират елхата, подаръците, светещи гирлянди и други. Това ще бъде вашето коледно кътче, където магията е жива.

Публикация, споделена от KristinaК (@mamontova.k.i) на