Лятото свърши, но ако все още не сте готови да се разделите със слънцето и имате желание за плаж и през зимата, съществуват не малко дестинации, които могат да ви предложат слънце и райски плажове през цялата година.

Една от тях са Бахамите, които всяка година са посещавани от хиляди туристи, а от 6 ноември ще са по-достъпни благодарение на полетите на Condor Airlines от Франкфурт до главния град Насау, със свързващи полети на Lufthansa от София до Франкфурт.

Какво ще ви предложи едно от най-райските кътчета на планетата?

Километри с искрящо бели, а на някои места и розови плажове, може би най-чистата вода в света с кристалносин цвят, умерени температури през цялата година и уникална бахамска култура и кухня.

Бахамите се състоят от 700 острова и коралови рифове, 30 от които са населени, а 16 са ориентирани към туристите. Страната се намира на 80 км югоизточно от Флорида и на 100 км северно от Куба.

Най-доброто време от годината да посетите Бахамските острови е между декември и май. През летните месеци температурите достигат около 28 градуса по Целзий, а през зимата рядко падат под 20 градуса.

Бахамите са една от най-богатите страни на Карибските острови. Половината от населението на островите работи в туризма, следвани от 17% във финансовия сектор. Най-дългата система от подводни пещери в света може да бъде открита в национален парк „Лукаян“ на остров Гранд Бахама.

На Бахамите няма реки, но тук се намира третият най-дълъг бариерен риф в света. Някои от островите на Бахамите са купени от някои хора и компании. Например, Майкъл Джордън и Walt Disney World имат свои острови на Бахамите.

Националното ястие на Бахамите е конк – голям морски охлюв. Дали ще го похапвате във формата на прясна конк салата с люти чушки и домати, или вкусна супа със задушена риба – морският охлюв е една от най-популярните храни на Бахамите.

Плуване с прасета

Може да сте чували за плуване с делфини или гмуркане с акули, но ако посетите Бахамите, и по-конкретно Big Major Cay, ще видите гледка, която никога няма да забравите – посетителите могат да плуват наоколо с домашни прасета в кристалночистите води.

Прасетата ще плуват, за да поздравят всяка лодка, която се приближава до плажа, или ще грухтят с любопитство. Но ако не носите някоя вкусотия за тях, очаквайте да не ви оставят на мира дълго време.

Насау

Главният град на Бахамите - Насау, се намира на остров Ню Провидънс, който заедно със съседния ваканционен остров Парадайз айлънд е отправната точка за всеки турист, който пристига на Бахамите.

Със своите 230 000 жители, това са най-населените острови на Бахамите. Общото население на архипелага е около 350 000 души.

Насау е най-големият град на Бахамите, така че със сигурност ще има какво да правите там – добър нощен живот, много възможности за пазаруване, първокласни ресторанти и безупречни плажове.

Една от уникалните атракции в Насау са градините Ардастра. Тук можете да видите розови фламинго, други екзотични животни, както и пауни и мечки.

Насау е истински рай за шопинг маниаците. В центъра на главния град на Бахамите се продават автентични бахамски занаятчийски стоки, аксесоари и накити, които са прекрасни сувенири.

Казината също са сред най-посещаваните обекти в Насау. Хазартните игри са една от предпочитаните дейности за туристите, това е шанс и да поговорите с други хора и да спечелите нови приятели.

Как да стигнете до Бахамите?

Гражданите на страните членки на ЕС нямат нужда от входна виза за Бахамите. Необходими са ви само паспорт, валиден шест месеца след датата на завръщане от Бахамите, както и двупосочен билет.



Имайте предвид, че всеки ден на островите ще са ви необходими около 200 долара. При пристигането си всеки трябва да попълни имиграционна карта и да пази част от картата до заминаването. Преди заминаването си трябва да върнете копието от имиграционната си карта на летището или на последното бахамско пристанище, което посетите.

От 6 ноември
Condor ще излита всеки понеделник от Франкфурт до Насау. Само до Карибските острови можете да избирате от 14 дестинации, нито една друга европейска компания не предлага повече. Следващата зима Condor ще лети до 27 далечни дестинации.

Рядък феномен след Ирма пресуши плажовете на БахамитеЕксклузивни кадри от Бахамите показват много по-мащабно от нормалното оттегляне на океанските води – резултат от преминаването на урагана Ирма в района

Всички полети се осъществяват със самолети Boeing 767-300 с изцяло осъвременени удобства в кабината, включително персонални забавления по време на полет. Пътниците могат да избират между икономична класа, премиум класа или удобна бизнес класа.

Освен това ще получите напълно автоматични удобни накланящи се седалки, така че ваканцията ви да започне още на борда на самолета.