В продължение на десет години двойка сиамски близначки, които споделят общ мозък и череп, опровергават очакванията на своите лекари.

Днес тяхната невероятна история е представена в нов документален филм, съобщава Daily Mail.

Когато се раждат Татяна и Криста Хоган, родителите им Фелисия и Брендън са предупредени да се подготвят за най-лошото – не се очаква децата да оцелеят дори ден.

Но днес близначките, които живеят със семейството си във Върнън, Британска Колумбия, продължават да опровергават лекарите и се радват на нормален живот, подобно на връстниците си.

В новия документален филм "Неразделни" Татяна и Криста показват на света какво е да споделяте всеки един момент в живота си с друг човек.

Не само близначките виждат през очите на другия, но също така споделят емоциите си. Докато всяка контролира собствените си крайници, и двете близначки могат да контролират краката и ръцете на сестра си.

Според майка им Фелисия момичетата обичат да ходят на училище, да гледат Power Rangers и да ядат торта.

Нещо повече, казва тя, те винаги са щастливи и носят толкова радост на родителите си, колкото и останалите им деца – Роза на 13 години, Кристофър на 11 години и Шейли на 7.

„Никога не съм си представяла, че ще правят всичко, което могат да направят сега. Няма никой друг в ​​света, който да е свързан по същия начин, по който са те", казва Фелисия в документалния филм, който ще направи своята премиера по CBC.

Семейството разбира, че ще има сиамски близнаци още по време на бременността. Майката обаче казва, че абортът "не е вариант".

Вместо това двойката е постоянно наблюдавана от раждането си и е истинско чудо сред лекарите, които се чудят как функционира техният общ мозък.

Двете момичета карат колело, тобогани и ски. Те ходят на уроци по плуване като част от тяхната физиотерапия.

Близначките страдат от епилепсия и са диабетички. Те приемат хапчета всеки ден и се нуждаят от ежедневни инсулинови инжекции, според CBC.

Но докато чувстват едни и същи неща, те също така са различни личности. "През годините Татяна се превърна в лидер", казва майка им. „Криста е по-спокойна и скрита в собствената си черупка.“

Момичетата са се научили как да живеят заедно, но все още не е установено дали те споделят мислите си. Въпреки това, близначките казват, че знаят какво иска да каже другата, без да се налага да говорят.

От септември 2017 г. те посещават обикновено училище, където са шести клас. Макар и със забавено академично развитие, те се учат да четат, пишат и да смятат.

Момичетата никога няма да могат да бъдат разделени или да живеят самостоятелно поради начина, по който мозъкът им е свързан.

Според Фелисия Хоган най-добрият начин да опишете как мозъкът им е свързан, е да го оприличите на цип - има два отделни мозъка, но начинът, по който те се сливат, означава, че никога не могат да бъдат разделени.

В резултат на това момичетата са се научили как да живеят заедно.

"Ние никога не им казваме, че не могат да направят нещо", казва Фелисия през 2015 г. "Те трябва да опитат".