Много активен е имотният пазар е Пловдив, категорични са брокерите. Това, от една страна, се дължи на развитието на логистични центрове в района, привличането на аутсорсинг компании и съответно на стичането на работещи активно хора.

Последното доказателство в тази посока е най-новият проект на Галакси Инвестмънт Груп - Royal Garden.

Лично кметът на Пловдив инж. Иван Тотев даде старт на строителството на модерния жилищен парк от премиум клас преди дни. Royal Garden ще се състои от две Г-образни сгради от премиум клас на 8 етажа, от които 7 жилищни и един - партерно ниво, където са предвидени паркоместата и гаражите.

Характерно за помещенията е, че ще се отличават с изключителна функционалност, отлично разпределение и с лесни за обзавеждане форми. От югоизточната страна на сградите е предвидено да бъдат изградени обширни тераси с панорамна гледка.

Жилищният парк е с контролиран достъп и видеонаблюдение.

„Royal Garden е проект на инвеститор с доказана репутация, чиято работа отговаря на всички европейски и световни стандарти в строителството“, заяви инж. Тотев.

Той допълни, че Галакси Инвестмънт Груп е дългогодишен партньор на община Пловдив и с дейността си допринася за по-добрия облик на града и за неговия икономически растеж.

„Превръщането на Пловдив във все по-предпочитана инвестиционна дестинация обуславя до голяма степен нуждата от изграждане на повече проекти, които да задоволят нарасналото търсене на жилищни имоти в града“, коментира управителят на компанията инвеститор Константин Бояджиев.

Жилищният пазар в Пловдив не прави голямо изключение спрямо тенденциите в останалите големи градове на страната. Основно се търсят нови жилища, като купувачите са добре осведомени и се интересуват не просто от цената, но и от локацията, разпределението, възможностите за паркиране, заобикалящата среда.

Затова от Галакси Инвестмънт Груп внимателно са подбрали местоположението на проекта – в квартал „Отдих и култура“.

Royal Garden е разположен до Mall Пловдив, до Гребната база и до най-големия парк в града. Разполага и с обособена градина и детски площадки.