Днес азиатските акции се движеха под 10-годишния си връх, докато цените на книжата в Континентален Китай паднаха до тримесечни дъна след големите понижения от предходния ден, породени от опасенията за нови държавни мерки по отношение на ограничаване на финансовите рискове и срива на китайския пазар на облигации.

Азиатските пазари не получиха насока от Уолстрийт, тъй като пазарите в САЩ са затворени за Деня на благодарността, а в петък борсата ще работи със съкратено работно време.

Азиатско-тихоокеанският индекс на MSCI остана почти без промяна, след като основният индекс в Хонконг записа повишение от 0.6%.

Индексът на MSCI се движеше на 0.5% под 10-годишния си връх, достигнат по-рано през седмицата, и е на път да запише седмичен ръст от 1.4%.

Японският индекс Nikkei 225 се понижи с 0.3% след като пазарите в страната бяха затворени вчера, докато щатските индексни фючърси останаха почти без промяна след съкратената търговия вчера.

Китайският индекс CSI300 се понижи с 0.9%, до тримесечно дъно, след като вчера записа спад от 3.0%, който бе най-големият от близо година и половина.

Инвеститорите реагираха и на новите държавни мерки, които имат за цел да ограничат микрокредитирането и затягането на правилата при управлението на активи.

По-рано през месеца китайските акции отчитаха близо 15% ръст от дъната си, достигнати през май и според анализатори, някои инвеститори са продавали, за да реализират печалби.

На валутния пазар щатският долар остана под натиск, след като протоколът от последната среща на Федералния резерв показа, че някои от ръководителите в централната банка се притесняват от трайно ниската инфлация.

Еврото се търгуваше на ниво от 1.1846 спрямо долара, близо до едномесечния си връх от 1.1862, достигнат на 15 ноември, и е на път да отбележи ръст в трета поредна седмица, въпреки провала на преговорите за съставяне на ново правителство в Германия.

Доларът падна до двумесечно дъно от 111.07 йени вчера и за последно се търгуваше на ниво от 111.33 йени.

По-слабият долар помогна на британския паунд да се задържи на близо шестмесечен връх спрямо щатската валута преди посещението на британския премиер Тереза Мей в Брюксел по-късно днес.

Паундът за последно се търгуваше на ниво от 1.3295 долара, или малко под достигнатия вчера шестседмичен връх от 1.3337.

Фючърсите на щатския лек суров петрол поскъпнаха до двегодишни върхове след затварянето на ключовия петролопровод Keystone, който свързва Канада със САЩ.

Фючърсите на щатския петрол се оскъпиха с 35 цента, до 58.37 долара за барел, или 0.6% над последното им ниво на затваряне. Те достигнаха цена от 58.58 долара за барел по-рано днес, което бе най-високото ниво от 1 юли 2015 г.

Фючърсите на петрола от сорта брент записаха понижение от 0.3%, до 63.36 долара за барел.