През 2018 г. минимум два топ производителя на смартфони предвиждат да представят своите флагмански решения по-рано от обявеното, съобщава Ubergizmo, позовавайки се на източници в отрасъла.

Освен Samsung, който се готви да покаже пряк конкурент на iPhone X, да вдигне завесата над своя нов продукт се реши и компанията LG. Това ще се случи още през януари.

По данни на източниците на Ubergizmo двата телефона, Galaxy S9 и LG G7, ще бъдат представени на технологичното изложение CES’2018, което ще се проведе в периода 9-12 януари в Лас Вегас. Те обаче ще бъдат пуснати в свободна продажба след време – производителите ще имат нужда от известна подготовка, за да организират целия процес на логистика.

Нито Samsung, нито LG са потвърдили своите планове за премиерите на следващото поколение флагмански смартфони, които по всяка вероятност ще се случат по-малко от година след пускането на пазара на предходните модели.

Тази информация не подлежи на разгласяване, тъй като е свързана с най-важните продукти на компаниите – от техния успех зависи много.