Белгийският национал Венсан Компани печели милиони от договора си с Манчестър Сити, но въпреки това мисли и за бъдещето.

Наскоро Компани е завършил своята магистратура по бизнес администрация (MBA) Alliance Manchester Business School. Това му е отнело последните 5 г. от живота му, които обаче са усъвършенствали уменията на бизнесмен, пише FT.

Футболистът е роден в Брюксел през 1986 г. Баща му е от Заир, днес вече Демократична република Конго, а майка му е белгийка. По тяхно настояване той отклонява всички оферти в началото на кариерата си, за да завърши своето средно образование.

Следва кратък период в Хамбург, където играе за местния Хамбургер, а две години по-късно се присъединява към Манчестър Сити. Това се случва малко преди шейх Мансур от Абу Даби да придобие клуба и да го направи един от най-богатите в света.

Компани има още две години от договора си, съгласно който ще спечели общо над 35 млн. евро. В последните две години той претърпя няколко сериозни контузии, които му попречиха да се изяви пълноценно на футболното игрище.

Той споделя, че магистратурата му и семейството му, включващо три деца, са му помогнали да преодолее контузиите. Следващата му цел – да научи испански, езикът на треньора на тима Пеп Гуардиола.

Компани вече има успешен бизнес, като създава рекламна агенция в Белгия, която понастоящем има оборот от 5.7 млн. евро на година.

Той обаче споделя, че се учи и от грешките си, тъй като в предходните години му се налага да затвори двата бара, открити само преди година, в които инвестира над 2.3 млн. евро.

Въпреки че споделя, че възнамерява да остане във футбола и след приключването на кариерата си, той вече е поставил основата за своето бъдеще.