Ако се оглеждате за дестинация, която включва в себе си почивка с история, потопена в модата, не търсете повече. Защото може да отседнете във Villa Casa Casuarina, имението, което беше собственост на покойния италиански дизайнер Джани Версаче и сега е превърнато в хотел. То беше закупено от него през 1992 г., а няколко години по – късно той бе застрелян тук. Хотелът е и мястото, където е заснет филмът от поредицата American Crime Story: Убийството на Джани Версаче. Днес той е отворен за любителите на дизайнера и туристите в Маями.

Хотелът разполага с всичко, което може да очаквате от луксозната модна къща, включително басейн, облицован с 24-каратово злато, плюс богати, текстурирани стаи, включително една, покрита изцяло с миди. В центъра, разбира се, е прочутото лого Медуза на дизайнера.

"Всъщност сме запазили това, което Версаче създаде тук и просто го допълнихме с някои съвременни решения за удобството на нашите гости", казва генералният мениджър на хотела. Мозайките, стенописите и фреските, които са из цялото имение се поддържат от специално нает за целта художник.

Ресторантът, наречен "Джани", предлага разнообразие от ястия, включително морски дарове, и предлага изглед към екстравагантно оформената градина.

Оригиналните стаи от имението, както и собствената спалня на дизайнера се предлагат под наем като хотелски апартаменти, в съответствие с историята на сградата.