Истинско приключение в Далечния Изток, зашеметяващ пристанищен град, който ще плени любителите на виното или колониален град на о-в Юкатан - тези дестинации ще вдъхновят следващото ви пътуване.

Искате да избягате от ежедневието, но не знаете къде? Ето 10 идеи които да обмислите за априлската си ваканция.

Маракеш, Мароко



Маракеш е идеален през април, когато времето е приятно и меко. Посетете музея "Ив Сен Лоран", който отвори врати през октомври и представя най-влиятелните и лични произведения на покойния дизайнер. Друго предложение? Направете обиколка на града с ремарке. Туристическата компания Insiders Experience предлага персонализирани маршрути, предоставящи на посетителите уникална гледна точка.

Киото, Япония

Няма по-красива дестинация през пролетта от Киото. Тогава е сезонът на цъфтящите вишни, а според прогнозите той ще започне 28 март, като пикът ще бъде между 3 и 11 април.

Порто, Португалия

Порто предлага всичко от очарованието на Лисабонските винарски заведения, морските дарове и златните покриви, но без тълпите, а април е страхотно време за посещение преди лятото и туристическия бум.

Мерида, Мексико

Очарователният колониален град в Юкатан никога не е препълнен с туристи и има процъфтяваща художествена култура. Април е идеалното време за посещение, тъй като е точно преди да се спусне ужасната горещина в Мексико. Посетете Chable Resort, който разполага с невероятен спа център, а Coqui Coqui Merida е мястото, където да останете, ако искате да сте в центъра на събитията в града.

Сан Хуан, Пуерто Рико

Макар че голяма част от Пуерто Рико все още се възстановява от опустошителните последици от урагана Мария, нещата в Сан Хуан са постарому и страната може да се възползва от туристическия тласък повече от всякога. Прекарайте деня, отпуснати на някой от девствените плажове на района, а след това се разходете по улиците на Стария Сан Хуан, където може да се насладите на колониална архитектура и цветни сгради. Вечерята в Мармаладе на улица Форталеза е задължителна, както и пина колада почти навсякъде - тропическият коктейл е бил създаден в Сан Хуан преди повече от 50 години.

Ботсвана

Ако мечтата ви за сафари е още жива, Ботсвана е мястото, където да отидете. Страната е благословена с някои от най-драматичните зони на дивата природа в Африка. Най-добрите месеци, в които трябва да посетите страната, са от април до октомври, тъй като предлага най-доброто време за лов.

Нюпорт Бийч, Калифорния

С океански имения, пазар от висок клас, закътани морски плажове и исторически къщи, крайбрежният град е идеален както за яхти, така и сърфисти. Въпреки че времето в района е приятен целогодишно, април е особен, благодарение на филмовия фестивал в Нюпорт Бийч.

Крит, Гърция

Обикновено мислим, че Гърция е дестинация за разгара на лятото, но температурите започват да се покачват в края на април и тогава е идеално време да стигнете до островите, преди да се появят тълпите с туристи. Крит предлага изобилие от шикозни хотелски опции, ако пътувате с деца, но селището Капсалиана е дестинация само по себе си, пълно със старинни хижи, музей, басейн, ресторант и маслинови дръвчета.