Градска почивки, пътуване из страната или ваканция на курорт - всичко това може и да звучи много привлекателно, но нищо не може да се сравни с бягство на някой остров.

Просто попитайте Джони Деп, Мел Гибсън, Никълъс Кейдж или сър Ричард Брансън - всеки от тях има свой собствен частен остров, където успява да се скрият от преследващите го тълпи.

С тропическите палми, лекия бриз и тюркоазените води, в комбинация с бял пясък, луксозните острови са любима ваканционна дестинация за богатите, известните и не можем да не признаем, че са страхотни.

А ето и 10 от най-добрите в света:

Остров Кузин

Част от луксозен курорт и част от природен резерват, Кузин е един от най-зашеметяващите отдалечени острови в света и е с площ само 62 дка. Един от 115-те острова, които съставляват Сейшелите, той е като нещо от Робинзон Крузо и може да бъде достигнат само с хеликоптер. Петзвездният Cousine Island Resort and Spa е идеалното място за престой на острова за пътешественици, търсещи комфорт от висок клас, а тишината и природната красота, които го обграждат, са символ на мир и тишина, толкова отчаяно търсени от градските хора. Това е просто като райска градина на Земята.

Остров Некер

Вторият дом на сър Ричард Брансън, остров Некер е частна собственост в сърцето на Британските Вирджински острови. Разположен в 74 акра тропическа гора и фини пясъчни плажове, този луксозен къс земя е придобит от Брансън в края на 70-те години и е превърнат в очарователен първокласен курорт за най-малко 10 милиона долара. За 47 000 щатски долара на ден гостите могат да се наслаждават свободно на острова, който включва вила в балийски стил с 10 спални, два частни плажа, множество плувни басейни, тенис кортове, личен готвач, водни спортове и изобилие от удобства. Заобиколен от луксозни бразилски дървени подове, антики и автентични балийски мебели и тъкани, не е чудно, че е бил любим на покойната принцеса Даяна, и е посещаван от Марая Кери и Опра Уинфри.

Остров Манбема

Въпреки че е само на 2.8 мили от източния край на Занзибар, остров Манбема е отдалечен от цивилизацията. Всеки изглед тук изглежда като снимка на брошура за меден месец, с 10 романтични вили по плажа, всяка от които със собствена веранда с изглед към морето, недокоснати бели плажове, блещукащи сини води и залези, каквито може да видите само във филмите. Островът е само на една миля от консервационна бариера, която предпазва кораловите рифове, гигантските костенурки, раковидните призраци и тропическите риби. Разходете се по брега, насладете се на пресни плодове за закуска и пресни омари за вечеря и спортувайте с уиндсърфинг, дълбоководен риболов или каяк.

Какаов остров

С това перфектно име Cocoa Island има всичко - копринено бели пясъци, лагуна, която не би могла да бъде по-синя и специално построен петзвезден курорт. Разположен на брега на морето, 33 вили са на разположение за гостите, а съоръженията включват прекрасни градини, блестящи плувни басейни, СПА център, йога павилион, воден спортен център и елегантен ресторант, предлагащ удивителна тайландска храна. На острова има строга зелена политика, която гарантира, че девствената му природна среда остава непроменена.

Барбадос

Въпреки че е един от най-известните луксозни острови на Карибите, Барбадос все още не е загубил своята изключителна привлекателност. Стотици знаменитости все още се събират тук всеки януари, за да хванат златист загар. Островът от 166 квадратни километра е напълно равен, което означава, че луксозните хотели и ресторантите с изискана храна предоставят великолепни гледки покрай зашеметяващата брегова линия. Високо препоръчван е Sandy Lane - луксозен голф & спа курорт в Сейнт Джеймс, най-престижното място на острова, където преди няколко години направи сватбата си Тайгър Уудс.

Palm Island

В съставения от 32 зашеметяващо красиви острова архипелаг, лесно може да пропуснете точно този остров. Но след като го откриете, никога няма да искате да си тръгвате – пред вас ще има 135 акра тропически рай, самостоятелен курорт, който се грижи за всякак ваша прищявка. Плаж Casuarina се простира по цялата дължина на западното крайбрежие и е забележителен с кристално чистите води и кокосовите дървета. Самият курорт е малък, но идеално оформен, с 40 стаи за гости, ресторант със звезда Michelin и бар, в който вие и любим човек можете да се насладите на залеза.

Мустик

Има една основателна причина рок звезди и членовете на кралското семейство да минават през цялото земно кълбо, за да почиват на частния остров Mustique. Той се намира в южната част на Карибите и се управлява от Mustique Company. Поддържайки своята изключителност и защитавайки естествената си красота, фирмата позволява на избрана група от хора да останат на острова, като посетителите варират от принц Уилям до Мик Джагър. Гостите могат да се наслаждават на сърфинг, да се разхождат по девствените бели плажове или да се забавляват на по питие в бара.

Муша Кей

Трябва да сте приятели с известния магьосник и собственик на острова Дейвид Копърфийлд, за да го посетите, но след като сте се докоснали до него, никога няма да искате да си тръгвате. Със своите четири частни острова, на 85 мили югоизточно от Насау в Бахамите, мини архипелагът предлага едни от най-добрите възможности за гмуркания с прозрачни води и километри от коралови рифове. На острова има пет къщи, всяка пълна с лукс и повече от 30 служители, които да се погрижат за всяка ваша прищявка. Копърфийлд също твърди, че е открил Изворът на младостта на острова, но дори и да не го откриете, докато сте тук, пак ще се върнете вкъщи с 20 години по-млади.