С написано на ръка завещание неженен мъж без деца от Манхатън оставя състоянието си от 4.2 млн. долара на работници, които се трудели в дългогодишното му жилище — негов племенник ерген обаче обжалва завещанието и иска да присвои парите.

Стивън Съливан Евънс умира на 26 септември на 80-годишна възраст – няколко месеца след като предава на портиера на сградата бележката, с която му завещава своя апартамент, както и 3.3 млн. долара в акции на Exxon Mobil и други пари в брой в банкови сметки на строителните работници в сградата.

Тогава се появява Майкъл Евънс, чийто баща е брат на Стивън и който е единственият жив кръвен роднина на починалия милионер.

Неговите адвокати твърдят, че хвърчащият лист хартия няма никаква стойност, защото няма свидетели при написването му, както и че това не се е случило в присъствието на нотариус и по тази причина Майкъл е законният наследник.

Работниците в сградата казват, че са виждали Майкъл, жител на щата Кънектикът, само веднъж, откакто чичо му се е нанесъл там през 1984 г. и Стивън тогава го отпратил.

В същото време служителите твърдят, че те са тези, които са се грижили за възрастния мъж, докато здравето му се влошава сериозно в последните години. Те му правели компания, водели го до болницата и чистели мръсния му апартамент на втория етаж, докато го нямало.

Никой не предполагаше, че тези хора разполагат с милиониСилвия Блуум била скромно живееща секретарка в правна кантора в продължение на близо 70 г. Никой обаче не знаел, че тя била и милионер

“Аз му бях като сина, който той нямаше,” казва портиерът Екрем Хоти.

“Имаше период, в който апартаментът бе толкова мръсен, че щяха да викнат градските власти. Тогава аз и още един служител почистихме целия му апартамент и изхвърлихме старите мебели. Колегата го боядиса. Чистехме му и се грижехме за този господин.”

“Той ме обичаше и преди 1 година ми каза, че е направил завещание и ми е оставил апартамента,” добавя той.

Според други служители, Стивън живеел сам и пестеливо — съседите понякога го вземали за бездомник, но в същото време нямали представа, че е милионер.

На съдебно заседание в петък съдията се е съгласил с Уайт, че написаната на ръка бележка няма законова стойност, но е наредил на двете страни да претърсят апартамента за по-валидно завещание или депозитна кутия в някоя банка, където може да има такова.

Майкъл вече е претърсвал апартамента през миналата година, но твърди, че не е открил нищо.

Засега няма насрочена дата за ново претърсване, но ако служителите в сградата не намерят нищо в апартамент, те ще трябва да се откажат от полученото от Евънс.