Фитнес залата е място, където да се съсредоточите върху фитнеса и здравето. Поне за повечето хора. За съжаление, има някои, които го третират като лично пространство. От тези, които обсебват уредите, през нарцисите, които демонстрират мускули пред огледалото, до онези, които не спират да говорят, винаги има някой, който отблъсква.

Вижте какво да не правите във фитнес залата, за да не попадате в тази графа, както и няколко полезни съвета.

Да се къпете без джапанки

Сред най-честите неща, които може да видите, са хора, бръснещи краката си, така че често можете да видите косми на пода на банята. Освен това има и доста бактерии, затова не си помисляйте да се къпете без джапанки.

Коригирате хората около вас

Ако никой не ви търси съвета, не го давайте. Хората вероятно няма да харесат да им се месите и ще отхвърлят препоръката ви, така или иначе. А и защо сте сигурни, че сте прави? Може да правите нещата по грешен начин.

Упражнявате се в претъпкано място

Това означава близо до изходите, пешеходните пътеки или пътеките. Хората постоянно влизат и излизат или минават от една машина до друга. Вероятно няма да направите нищо, защото ще трябва да спирате, за да ги пускате да минат.

Оставяте оборудването си влажно от потта

От всички лоши неща, които можете да направите, да не почистите потта върху уреда, вероятно е най-лошото. Нали не бихте искали да чистите след някой друг? Освен това така се развиват вируси, бактерии и гъбички.

Притискате другите за уредите

Не бъдете груб и изчакайте своя ред. Всички са в една и съща лодка - хората са там, за да тренират, а не просто да направят бързо загряване, защото това е неудобно за вас.

Използвате машините за всичко, но не и за тренировка

Уредът си има определена функция и не е добре да правите друго на нея. Първо, може да се нараните и второ, някой друг може да иска да го ползва.

Ходите близо до някой, който тренира

Точно както искате лично пространство, когато тренирате, другите също имат нужда от мястото, за да направят планираните упражнения. Ами ако те загубят контрол? Не искате някой да пусне тежестта си на краката ви, нали?

Флиртувате

Хората не отиват на фитнес, за да си хванат гадже. Човекът, когото сте харесали, може да не иска да говори с вас. Освен това, ако сте твърде агресивни, може да загубите картата си за членство.

Копирате какво треньорът показва на клиентите

Може да ви хареса това, което виждате, но не го правете и вие. Личните треньори често имат собствени упражнения, а освен това си има и определена техника. Просто го помолете да ви покаже, вероятно няма да има нищо против.

Слушате силна музика

Техно музиката може да ви харесва, но никой не е длъжен да я слуша. Някои хора може да не се притесняват от подобна музика, но най-вероятно никой не иска да я чува по време на цялата ви тренировка. Сложете слушалките и се насладете на музиката за себе си.

Или да пеете

Музиката ви зарежда, това е така при много хора. Това не означава, че имате свободата да пеете. Все пак сте във фитнес, а не в караоке бар.