САЩ е основната дестинация, където китайските милионери биха искали да емигрират, заедно със семействата и парите си, сочи ново проучване.

Над една трета от заможните китайци, които са участвали в проучването, “в момента обмислят” да емигрират в друга държава, по данни на Hurun Research Institute и Visas Consulting Group.

В проучването са участвали 224 китайци, чието лично състояние възлиза средно на 4.5 млн. долара.

Много богати китайци напускат родната си страна заради държави с по-добра образователна система, както и за да се спасят от замърсените градове и строгите мерки на правителството. Те също така искат да защитят богатството си.

Чуждестранните активи съставляват средно 11% от общите активи на китайските милионери, според доклада.

САЩ оглавява класацията като най-популярна дестинация за емигриране за четвърта поредна година, докато Великобритания се нарежда на второ място, следвана от Ирландия и Канада.

Добрата образователна система, по-чистият въздух и по-голямата безопасност на храните превръщат САЩ в предпочитано място за китайските инвеститори. Данъчните промени, предприети от администрацията на президента Доналд Тръмп, също получават високи оценки от участвалите в проучването.

“Щатската образователна система остава една от основните причини за това китайските инвеститори да предпочитат САЩ,” според доклада. “Освен това страната се нарежда на челно място по отношение на безвизовото пътуване и по-лесното приспособяване към живота там. Данъчните облекчения на президента Тръмп също получават високи резултати.”

Канада преди това заемаше второ място, но сега пада до четвъртата позиция, след като през март вдигна изискванията си за личното състояние и инвестиции за кандидатите по програмата за инвестиционни визи.

Закупуването на чуждестранни имоти се превърна в популярен начин за китайските богаташи да изнасят част от състоянието си в чужбина. Депозити в чуждестранна валута и “недвижима собственост” са най-популярните начини за инвестиции в чужбина.

Те харчат средно по 800 000 долара за закупуването на имот, според доклада.

Лос Анджелис е най-предпочитаният град за закупуването на имот от страна на китайските милионери. След това се нареждат Ню Йорк, Бостън и Сан Франциско.

Лос Анджелис оглавява класацията в пета поредна година, докато Ню Йорк се изкачава от трето до второ място, измествайки Сиатъл, който отстъпва до четвъртата позиция.