Facebook е одобрила 10 млн. долара годишни разходи преди облагане с данъци за засилване на охраната на главния изпълнителен директор на компанията Марк Закърбърг и на неговото семейство.

Средствата, обявени в уведомление до щатската Комисия по ценни книжа и борси, увеличават разходите на Facebook за сигурността на Закърбърг от 7.3 млн. долара през миналата година.

"Тези средства ще бъдат в добавка към финансирането на програмата за гарантиране на сигурността на г-н Закърбърг, които се използват за покриване на разходите за персонал за охрана, инсталиране и поддръжка на охранителни системи в жилищата му и използването на частен самолет при пътуванията му," се казва в уведомлението на Facebook.

Да загубиш 16 млрд. долара за 24 часаНовината не е фалшива и загубите са истински

От социалната медия обявиха, че при определянето на сумата са взели предвид „позицията, която заема, и важността на Закърбърг за Facebook," както и годишната му заплата, която през миналата година е била едва 1 долар.

Бюджетът за охрана на Закърбърг постоянно се увеличава през годините, като през 2015 г. е бил 4.2 млн. долара.

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг също има одобрена от компанията програма за охрана, разходите по която са възлезли на 2.7 млн. долара през миналата година.