Човек никога не е прекалено стар, за да се наслаждава на любимата си рок музика.

Двама възрастни германци доказаха това, като избягаха от старческия си дом, за да посетят музикалния фестивал във Вакен, който по данни на организаторите е най-големият хеви метъл фестивал в света.

Отсъствието им обаче не е останало незабелязано и служителите в дома се обадили на полицията, за да ги обявят за изчезнали, пише Yahoo.com.

Властите в крайна сметка намерили двамата хедбенгъри на музикалния фестивал на 40 км. от дома, в 3 часа през нощта, където според говорител на полицията те били “дезориентирани и замаяни.”

В изявлението обаче се казва, че двамата мъже „не искали да се прибират в дома.”

Според друг говорител на полицията двамата хеви метъл почитатели вероятно стигнали до фестивала пеша и с обществения транспорт, според Washington Post.

“Те били отведени в медицинския пункт на фестивала и били изпратени обратно с такси в дома към 6:30 сутринта. “Наложи се да им обясняваме защо трябва се приберат в дома, но в крайна метка те тръгнаха доброволно”, казват от полицията.

Част от групите, които участват на фестивала тази година, са Judas Priest, Arch Enemy, Cannibal Corpse и Die from Sorrow.

В профила на фестивала в Twitter пък се появи пост, че фестивалът във Вакен не дискриминира хората по възраст, след като почитател ги информира за новината.