Когато печелиш много, съвсем нормално е и да харчиш много. Много от добре платените спортисти, като звездата от NFL Дрю Бриз и един от най-добрите футболисти днес Кристиано Роналдо, притежават невероятни колекции от скъпи автомобили.

На другия полюс са други – тези, които печелят добре, но въпреки това карат скромни автомобили. Куотърбекът Кърк Казънс разполага с ван на General Motors, който купува от баба си за 5000 долара.

Нападателят на Далас Афред Морис пък е още по-скромен, тъй като се придвижва с 26-годишна Mazda 626, която придобива за... 2 долара.

Британският сайт GoCompare публикува информация за няколко спортисти, шофиращи скромни коли, на фона на заплатите си. Нека ги видим:

Кайри Ървинг
Отбор: Бостън Селтикс
Заплата за 2018 г.: 20.1 млн. долара
Кола: Jeep Wrangler
Цена на базов модел: 28 940 долара

Крис Пол
Отбор: Хюстън Рокетс
Заплата за 2018 г.: 35.7 млн. долара
Кола: Jeep Wrangler
Цена на базов модел: 28 940 долара

Петима богати спортисти, които живеят, сякаш са разорениВъпреки че печелят огромни суми, изненадващо голям брой професионални бивши спортисти, в края на краищата, свършват разорени. Има и спортисти обаче, които полагат сериозни усилия, за да не попаднат в тази категория

Вон Милър
Отбор: Денвър Бронкос
Заплата за 2018 г.: 2 млн. долара
Кола: Chevrolet Custom Camaro SS
Цена на базов модел: 26 900 долара

Кевин Дюрант
Отбор: Голдън Стейт Уориърс
Заплата за 2018 г.: 30 млн. долара
Кола: Chevrolet Custom Camaro SS
Цена на базов модел: 26 900 долара

Кевин Дюрант бележи и извън баскетболното игрищеЗвездата на Голдън Стейт Уориърс говори за детството си, за най-доброто финансово решение, което е вземал и за това защо няма такова нещо като сигурна инвестиция

Андрю Лък
Отбор: Индианаполис Колтс
Заплата за 2018 г.: 12 млн. долара
Кола: Honda Accord
Цена на базов модел: 24 460 долара

Тук е и мястото да припомним една друга снимка, но от 2015 г. На нея се вижда колата (Nissan Versa), с която Джон Ършъл отива на тренировка и как тя е паркирана до автомобилите на съотборниците му.

Явно е, че те имат различни приоритети в живота!