Ямайската фондова борса обяви, че скоро ще предложи на инвеститорите търговия с крипто активи на платформата си.

Борсата посочва, че е подписала меморандум за разбирателство с блокчейн фирмата Blockstation за създаването на нова търговска платформа за дигитални активи.

Въпреки, че все още не е ясно какви дигитални аквити ще бъдат листнати, платформата ще заработи в края на тази година.

Управляващият директор на борсата Марлен Стрийт Форест коментира пред CoinDesk, че предлагането на криптовалути като инвестиционен продукт съвпада с капиталовите дялове, облигациите и другите инвестиционни продукти, които борсата вече предлага.

По думите ѝ Blockstation ще осигури технологията, докато Ямайската фондова борса ще предостави инфраструктурата си за новата платформа, така че инвеститорите да могат да продават и купуват.

Освен листването на виртуални валути за търговия, Стрийт Форест посочва, че борсата ще продължи да изследва потенциала на блокчейн технологията, признавайки, че в даден момент самата борса може да листне своя собствена криптовалута.

Съоснователят на Blockstation Джай Уотърман коментира, че вече 6-месеца работят по проекта на борсата в Ямайка, която има специфични искания като създаването на интрументи за проследяването на пазарни манипулации.

Ямайската фондова борса не бърза, тъй като искаме да се уверим, че стартирането на този проект ще е сигурно за инвеститорите, става ясно от думите на Марлен Стрийт Форест.