Белият пясъчен плаж Paje на източното крайбрежие на Занзибар, където Индийският океан се успокоява от офшорния риф, се намира на час път с кола от летището и столицата Стоун Таун.

Той е дом на китен наниз от хотели и вили, разположени на разстояние от малките градове Paje и Bwejuu, както и на природен резерват, в който живеят маймуните от вида занзибарски червен колобус.

Именно там се намира и хотел Zawadi. Охранявана алея води до рецепция, която обгражда плувния басейн, а отвъд него се простира зашеметяващият син океан, с поклащащи се във водите му традиционни лодки доу, някога използвани за риболов, а днес отвеждащи туристите на гмуркане с шнорхел до рифовете.

Деветте частни вили, намиращи се отляво, са по същество големи, бели стъклени кутии, разполагащи с тераси с удивителни гледки и инфинити басейни, простиращи се над морето.

Барът носи Ибиса привкус в декора си в бяло и светло синьо, докато ресторантът е по-африкански - с наклонен покрив и мебели от ратан. Хотелът се намира на две скали, с централно стълбище, водещо до пясъчна тераса, създадена от собствениците, а след това до плажа. Вълнолом създава лагуна за плуване, независимо от отлива или прилива.

Подобно на всичко в Zawadi, огромните легла са съсредоточени върху спиращата дъха гледка и се намират в центъра на стаите, в кооито има добре заредени минибарове: бирата, безалкохолните напитки и водата са безплатни, но цените на виното стартират от 25 долара.

В ресторанта храната е базирана основно на местните морски дарове, а всяко хранене предлага пет блюда. Фитнеът и СПА центърът са малки, но наистина прекрасни.

Най-луксозните острови на земятаНито един от тях няма да ви разочарова.

Персоналът на хотела организира екскурзии: гмуркане с шнорхел, пътешествие до Стоун Таун до оживения му пазар, къщата на Фреди Меркюри, както и до местнния музей.

В хотела са разрешени домашните любимци, а цените на вилите започват от 640 евро на ден.